?Yan bakma' mevzuundan kaynaklanan iki cinayetin failleri yakalandı

İstanbul'da, bir gün arayla meydana gelen iki ayrı 'yan bakma' cinayetinin failleri oldukları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olay, Kağıthane Seyrantepe Çelikay Caddesi Yıldız Sokak üzerinde 5 Ekim 03.30 sıralarında meydana geldi. Alkol içerek yolda yürüyen Ramazan Kaya (26), 'Yan baktın' tartışması yaşadığı bir kişi tarafından kalasla dövüldü. Başına ve ensesine aldığı darbelerle ağır yaralanan Ramazan Kaya, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cinayet suçundan yattığı Kandıra Cezaevi'nden izinliyken firar ettiği belirlenen Ramazan Kaya, iki gün süren müdahalelerin ardından kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet şüphelisi olarak olayın meydana geldiği sokak üzerindeki evde oturan Alpaslan Y.'yi (21) gözaltına aldı. Sivas'taki birliğinden hava değişimine geldiği belirlenen Alpaslan Y., Merkez Komutanlığı yetkililerine teslim edildi.

BARDA EĞLENİRKEN 'YAN BAKTIN' TARTIŞMASI KANLI BİTTİ

İkinci olay Bağcılar Merkez Mahallesi'ndeki bir kafede 6 Ekim'de yaşandı. Birlikte oturan Nurullah İpek (42) ile oğlu Azizhan İpek (24) karşı masada oturan Edip A.(31) ve Saim A.(32) kardeşler ile tartıştı. 'Yan bakma' meselesi yüzünden başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda, taraflar birbirlerini bıçakladı. Kavgada yaralanan Nurullah İpek, oğlu Aziz İpek ve Edip A., Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Nurullah İpek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kavga sırasında gözaltına alınan Saim A., sevk edildiği Bakırköy Adliyesi'nde mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Tedavisi tamamlanan Edip A. ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber