Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Anatomi Müzesi açıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Anatomi Müzesi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıp fakültesinin kuruluşunda önemli rol oynayan ve üniversitede birçok akademisyenin yetişmesini sağlayan Prof. Dr. Recep Mesut adıyla kurulan müze törenle açıldı.

Müzenin açılışını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, Prof. Dr. Recep Mesut birlikte yaptı. Çok sayıda akademisyen ve davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, 30 yılını geride bıraktıkları üniversiteye en çok emeği geçen hocalardan birisinin Prof. Dr. Recep Mesut olduğunu söyledi.

Bugünlerde büyük imkanlarda binalarda eğitim, öğretim hizmeti verdiklerini anlatan Yörük, "Ben 1988 yılında kuruma katıldım. Benim bile geçmişimdeki hatıraları çok kötü. Ama Recep hocamız dişi ve tırnağı ile eğitim sağlık kurumunu kurdular. Kendilerine bu anlamda şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Prof. Dr. Yörük, üniversitenin balkan misyonu ve vizyonu bulunduğunu ifade ederek Balkanlı olması nedeniyle Recep hocanın yaşayan bir ansiklopedi olduğunu ifade etti. Trakya Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, Recep hocanın birçok akademisyenin yetişmesinde emeği bulunduğunu belirtti.

Taşkınalp, "Salona baktığım zaman Recep hocanın yetiştirdiği çok sayıda akademisyen var. Profesörlük makamına kadar çıktılar. Recep hoca fakültenin kuruluşundan 2008 yılında emekli olana kadar çok fazla emeği geçen sadece tıp fakültesine değil, üniversitenin değişik birimlerine emeği geçen biri. Önce kendisinden özür diliyoruz, 2008 yılında yapmamız gereken bir olayı ancak halledebildik. Ama kapının üzerinde adının olmasından başka Recep hocanın hepimizin gönlünde yeri farklı. Ben kendisini tanıdığım, kendisinden bir şeyleri öğrendiğim için hepinizin adına teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Adına müze kurulan Prof. Dr. Recep Mesut, ise Edirne'ye geldiği 1983 yılındaki üniversitenin durumu hakkında bilgi verdi. Mesut, "Edirne'ye geldiğimde Anatomi'nin "A"sı yoktu. Tıp Fakültesi bile yoktu. Şu bina arpa ekili bir tarlaydı. Sadece hastanen yedi katı çıkmış karkas halinde, poliklinik binası da tamamlanmak üzere. Biz ilk anatomi derslerini Ayşekadın kampusundaki mühendislik ve fen fakültesinde başlattık. Ancak bir yıl sonra poliklinik binası tamamlandı. 1984 yılında ilk taşınan anabilim dalları, anatomi, histoloji, fizyoloji idi. 1999 yılından 2008'e kadar bu mekanda hizmet etme fırsatı bulduk. 2008 yılında emekli oldum. Fakat ben Edirne'den ayrılmadım. Burada kaldım. Onun için kendimi fakülteden ve anabilim dalından uzaklaşmış da hissetmiyorum. Arkadaşlar lütfettiler, benim adımı bu müzeye vermeyi teklif etti. Bunun için herkese teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

Tıp Fakültesi'nde açılan anatomi müzesinde insan vücuduna ait 150 adet mabet parça sergileniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber