Ağabeyini öldüren zanlı tahliye oldu

Adana'da, ağabeyini öldüren bir zanlı tahliye oldu. Adana'da, kız kardeşini bıçakla yaralayan, annesinin de ayağını kıran ağabeyini bıçak darbesiyle öldüren zanlı tahliye oldu. Tahliye kararını duyan annesi ve ablası sevinçten ağladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde ailesiyle oturan, işsiz ve sara hastası olan, sürekli alkol kullanan Seydullah Güneri (32), nüfus cüzdanını kaybeden diyaliz hastası annesi Gülizar'ı (58) döverek ayağını kırdı. Annesinin çığlığı üzerine odasından çıkan kız kardeşi Hatice (28) de, "Yeter artık" diye bağırınca öfkeli ağabey bu kez kızkardeşini dövmeye başladı, kolunu kırdıktan sonra boğazına bıçağı dayayıp kesmek istedi.

Yardım çığlıkları üzerine içeri giren Sezayi Güneri (20), ağabeyine engel olmak istedi. Ancak, ağabeyinin kendisine de saldırması üzerine mutfaktan aldığı bıçakla ağabeyini 36 yerinden bıçakla öldürdü.

Olaydan sonra tutuklanan ağabey katili Güneri, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve polisteki ifadesinde, "15 yıl önce babamın kalp krizinden ölümüne de kendisi neden olmuştu. Pislik temizlendi ama şimdi bana, anneme ve ablama ne olacak?" dedi.

Hırdavatçılık yapan Güneri, ağabeyini annesini dövmesi ve ablasının boğazını bıçakla kesmek istemesi ve kendine saldırması üzerine öldürmek zorunda kaldığını söyledi. Güneri, ağabeyini öldürme anını şöyle anlattı:

"Diyaliz hastası annemin nüfus cüzdanı kaybolmuştu. Ablam bulmaya çalışıyordu. Ben de annemi götüreceğim motosikletimle ilgileniyordum. Ablam Hatice'nin ?Yetiş Sezayi' sesi üzerine eve girdiğimde annem yerde yatıyordu. Ablam ise boğazına bıçak dayayan ağabeyime ?yapma' diye yalvarıyordu. Ağabeyime yapmaması için yalvardım. Ablamın üzerinden kaldırmak için çekiştirdim. Daha sonra ağabeyim ablamı bırakıp elindeki bıçakla küfrederek ?Zaten seni bekliyordum' diyerek bana saldırdı. Bıçağı salladı. İşaret parmağım ve sağ kulağımdan yaralandım. Bunun üzerine mutfaktan bıçak aldım. Bıçağı korkutmak için salladım. Bir kez omuzuna bıçakla vurduğumu hatırlıyorum. Sonrasında kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum. Olayın şokunu halen üzerimden atamadım. Çok üzgünüm. Ağabeyim sara hastasıydı. Ev halkına sürekli şiddet uyguluyordu. Öldürme kastı ile hareket etmedim. Olayı kendimi ve ailemi kurtarmak amacıyla gerçekleştirdim."

Ağabeyi tarafından boğazı kesilerek öldürülmek istenirken kardeşi tarafından kurtarılan Hatice Güneri de katil zanlısı kardeşi için tanıklık yaptı. Ölen ağabeyinin evde huzursuzluk yapması ve kendilerini dövmesi nedeniyle sırf evden kurtulmak için kendisinin 16 yaşında, diğer kız kardeşlerinin de kendisi gibi küçük yaşta evlendiklerini belirten Güneri, şunları söyledi: "Ben evliliğimi yürütemeyip tekrar baba evine döndüm. Bu yüzden bana ve anneme şiddetleri arttı. Kendisi son derece kıskançtı, çok basit meseleleri sorun yapıp bizi döverdi." Olay günü annesinin kimliğinin kaybolması üzerine ağabeyinin küfür edip kavga çıkardığını, annesini dövüp kendisinin de bıçakla boğazını kesmeye çalıştığını belirten Güneri, ağlayarak o korkunç anları şöyle anlattı:

"Annemin ayağını kırınca daha fazla dayanamayıp odamdan çıkıp ?Yeter artık, istersen gel bizi öldür' diye bağırdım. Üzerime çöktü. Boynumu bir kurbanlık hayvan gibi yukarı kaldırdı ve bıçağı boynuma dayayacağı sırada elimi boynumla bıçağın arasına koydum. Ağabeyim boynumu kesmek isterken parmaklarım kesildi. Boynumu kesip beni öldüreceği sırada ağabeyimi üzerimden birinin çekip aldığını fark ettim. Kavga ederlerken kardeşimin ağabeyimi bıçakladığını gördüm. Kaç kez vurduğunu bilmiyorum. Eğer kardeşim olmasaydı, ağabeyim beni öldürmüş olacaktı. Onun sayesinde yaşıyorum. Vicdanınızın sesini dinleyin."

Anne Gülizar Güneri ise, sanık oğlunun ve kızının anlattıklarını doğrulayarak "Önce beni duvara çarptı. Ayağım kırıldı. Sonra kız kardeşini bıçakla kesmeye çalışıyordu. Küçük oğlum Sezayi'i ?Yetiş kızı öldürecek' diye ben çağırdım. Daha sonraki olayları görmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, Güneri'ye, ağabeyini meşru müdafaa sınırları içinde öldürdüğü gerekçesiyle tahliye edip ceza vermedi.

Karar üzerine abla Hatice ve anne Gülizar sevinçten ağladı. Abla Hatice, ?Çok şükür kardeşim serbest kaldı. Adalet yerini buldu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber