'Her 100 kadından 10'unda, her 100 erkekten 6'sında depresyon görülüyor'

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, yeryüzündeki her 100 kadından 10'unda, her 100 erkekten 6'sında depresyon görüldüğünü belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemal Şener, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının toplumda farkındalığını ve anlaşılırlığını artırmak amacıyla her yıl 10 Ekim'in Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak belirlendiğini anımsattı.

'Sağlık' kavramının Dünya Sağlık Örgütü'nce 'yalnızca hastalığı olmamak değil bedensel ve ruhsal yönden tam iyilik hali' olarak tanımlandığını vurgulayan Şener, doğumdan yaşlılığa kadar geçen sürede beden sağlığı kadar ruh sağlığının da korunması gerektiğini kaydetti.

Şener, "Yaşam tarzımızın hızla değişmesi akıl sağlığımızı tehdit etmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun her 4 kişiden biri yaşamının en az bir döneminde, önlenebilen, ortaya çıktığında da başarılı bir şekilde tedavi edilebilen ruhsal sorunlarla boğuşmaktadır. Depresyon dünyada en sık görülen ruhsal hastalıktır. Yapılan araştırmalar neticesinde, umutsuzluk, karamsarlık ve aktivitelerde azalmayla seyreden depresyonun intiharla sonuçlanabileceği unutulmamalıdır. Yeryüzündeki her 100 kadından 10'u, her 100 erkekten 6'sında depresyon görülmektedir. Bu nedenle de özellikle her kadının ve çocuğun bedensel gelişiminin yanında mutlaka ruhsal gelişiminin de izlenmesi gerekmektedir." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan '0-6 Yaş Grubu Çocuğun Psiko-sosyal Gelişimini Destekleme Programı' çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Şener, programın amacının psiko-sosyal gelişimi destekleme yöntemlerini aile hekimliği ile entegre edilerek sağlıklı nesillerin yetişmesini desteklemek olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber