Sürpriz gelişme... Konferans yarın başka bir üniversitede yapılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulan Ermeni konferansı yarın başka bir üniversitede yapılacak. Adalet Bakanı Cemil Çiçek "Mahkemenin kararı Boğaziçi ve Sabancı üniversitelerini bağlar, konferans başka üniversitede yapılabilir" diyerek konferansın yapılmasına yeşil ışık yaktı.
Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelen Ermeni Konferansı'nda sürpriz gelişme... Tartışmalı konferansın dün mahkeme tarafından durdurulmasının ardından konferansı düzenleyen üniversiteler bugün Bölge İdare Mahkemesi'ne erteleme kararına itiraz etmek için başvurdu. Mahkeminin kararına yapılan itiraz bugün sonuçlanırsa, konferans yine Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak. Ancak bugün mahkemeden karar çıkmazsa konferans yarın başka bir üniversitede yapılacak.
Adalet Bakanı Cemil Çiçek de, "Karar iki üniversiteyi kapsar, konferans başka üniversitede yapılabilir" diyerek konferansın yapılacağının işaretini verdi.

BOĞAZİÇİ OLMAZSA BİLGİ'DE YAPILACAK

Toplantı düzenleyicileri şu anda toplantı halinde. Toplantıdan sızan bilgilere göre, mahkeme kararının bugün durdurulması halinde Ermeni Konferansı planlandığı gibi yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek.
Eğer mahkemenin kararı gecikirse konferansın bu kez Bilgi Üniversitesi'nde yapılacağı iddia ediliyor.
Buna göre Konferans aynı katılımcılar ve konularla yarın Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek ve pazar günü de sürecek.

Konferans nasıl iptal edildi?

İstanbul Dördüncü İdare Mahkemesi, Ermeni konferansını durdurma konusundaki ara kararı dün oy çokluğuyla almıştı.
Ermeni konferansının durdurulması kararında başvuru sahibi olan Hukukçular Birliği Derneği bir açıklama yaparak, Ermeni Konferansı'nın gerçek tertip sebebinin Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak olduğunu öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber