Adana'da polise silahlı saldırı

Adana'da, polis ekiplerine uzun namlulu silahla ateş açıldığı ve olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi Amirliği yakınında bekleyen Akrep isimli zırhlı araca ve polis ekiplerine yönelik olarak uzun namlulu silahla saldırı yapıldığı belirtildi.

Saldırı sonrası olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmada, aracın ön kaputuna, tekerine, bir eczanenin tabelasına ve cadde üzerinde bulunan elektrik trafosuna mermi isabet ettiği, bölgede kaleşnikof marka silaha ait 7.62 mm çapında 5 adet boş kovan bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, silahlı saldırı olayını gerçekleştirmiş olabilecekleri veya gerçekleştirenleri barındırabilecekleri değerlendirilen toplam 8 adrese sabaha karşı operasyon düzenlendiği ve 3 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Zanlılarla birlikte 2 adet otomatik tüfek, 1 adet 14'lü tabir edilen tabanca, 1 adet tabancaya ait şarjör ile 13 adet 9 mm fişek ele geçirildiği kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünün belirtildiği açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarının bu tür eylemlerinin önlenmesi ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar, demokratik hukuk kurallarından taviz verilmeksizin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir. Vatandaşların ihbarları da titizlikle değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber