Sultanbeyli Belediyesi, ilçeye 3yılda 16 okul kazandirdi

Sultanbeyli Belediyesi, eğitime verdiği desteğe aralıksız devam ediyor. Belediyenin ilgili kurumlarla yaptığı işbirliği neticesinde, son 3 yılda toplam 16 okul ilçeye kazandırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca, belediyenin en önemli projelerinden olan SBS 1001 Eğitim Destek Projesi de ilk meyvelerini verdi. Proje sayesinde hem SBS'ye giren öğrenci sayısında hem de başarı yüzdesinde artış kaydedildi.

Sultanbeyli Belediyesi'nin eğitime yaptığı yatırımlar her geçen yıl artmaya devam ediyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin, İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirdiği yatırımlar neticesinde, 3 yıl içinde 16 yeni okul ilçeye kazandırıldı. Bu okullarla birlikte 410 derslik de öğrencilerin hizmetine sunuldu.

2010 yılı içerisinde Esma Sultan ve Gülbahar Hatun Anaokulu minikler için hizmete alınırken, Yıldırım Beyazıt, Yunus Emre ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulları 92 derslik sayısı ile sınıflarda yaşanan öğrenci fazlalığının önüne kısmen geçmiş oldu. Sabiha Gökçen ve Sultanbeyli Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri sadece Sultanbeyli için değil, İstanbul ve Türkiye için kalifiye ara eleman yetiştirmeye başladı. Sultanbeyli Lisesi de yine bu dönemde hizmete giren eğitim yuvalarından biri oldu.

2012 yılında toplam 6 ilköğretim okulu, 171 derslik inşa edildi. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl, Mimar Sinan, Mecidiye, Hamidiye ve Adil Mahallesi İlköğretim Okulları da bu dönemde faaliyete geçti. Ayrıca Sultanbeyli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve açılışını Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı Gediktaş Anadolu Lisesi de bu yıl hizmete giren diğer okullardan oldu.

SBS 1001 EĞİTİM DESTEK PROJESİ İLE BAŞARIYA ULAŞTILAR

Sultanbeyli Belediyesi'nin hayata geçirdiği SBS 1001 Eğitim Destek Projesi de ilk meyvelerini verdi. Proje sayesinde hem SBS'ye giren öğrenci sayısında hem de başarı yüzdesinde ciddi artış kaydedildi.

SBS'de 300'ün üzerinde puan alan, ancak dershaneye gitmeyen ilköğretim 8. sınıf öğrencileri tespit edilerek 1001 öğrenci 4 ayrı dershanede ücretsiz eğitime başladı.

SULTANBEYLİLİ GENÇLERE MÜJDE!

Yeni okullarla birlikte eğitim projeleri de gündemde. Sultanbeyli'nin en önemli gençlik projelerinden biri olan ?İstanbulensis Gençlik Merkezi Projesi', sunduğu imkanlar ve getirdiği yeniliklerle ilçe gençlerine yepyeni kapılar açtı.

Adını Sultanbeyli'nin simgesi İstanbulensis çiçeğinden alan Gençlik Merkezi'nde reklamcılık, web tasarımı, girişimcilik gibi mesleki eğitimlerden drama atölyelerine, aile içi iletişim seminerlerinden sağlıklı beslenme ve spor aktivitelerine kadar geniş bir yelpazeye hitap eden sayısız faaliyet gerçekleştirilecek.

BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN KESKİN: HEDEFLERİMİZ DAHA

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yatırımlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada ?Sultanbeyli'nin sahip olduğu konum, bize ciddi sorumluluklar yüklüyor. Çevremizdeki hızlı gelişim sürecine hem fiziksel, hem de kültürel ve sosyal olarak uyum sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bir an önce temel sorunlarımızdan kurtulup ilçemizi hak ettiği gelişmişlik seviyesine yükseltmeliyiz. SBS'de başarı yakalayan öğrencilerimiz, ilçemizde eğitim seviyesinde başlayan yükselişin öncüleri oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bununla birlikte her eğitim döneminde ilçemizde yeni okullar eğitime başlıyor. Okul inşaatları ilçemizde sürekli artıyor. Sultanbeyli'nin çıtayı her yıl biraz daha yükselteceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz elbette geldiğimiz bu nokta değil, daha ilerisidir. Hayalimiz, sorunsuz, yaşam kalitesi yüksek, kültürüyle, eğitimiyle gelecek vaadeden bir ilçede yaşamaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber