Turhal Şeker Fabrikası pancar alımına başladı

Tokat Turhal Şeker Fabrikası, çiftçilerden şeker pancarı alımına kurban keserek dualarla başladı. Fabrikaya yapılan şeker pancarı alımı törenle yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şeker fabrikasında yapılan törene Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, Muammer Tuksavul Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Ali Berber, kurum amirleri ve fabrika çalışanları katıldı.

Programda fabrika ve şeker pancarı alımı hakkında bilgi veren Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal, 2012-2013 pancar alımına başlayıp işlemeye başladıklarını söyledi. Bu yıl pancar alım kampanya döneminin 79'uncusu olduğunu ifade eden Ucuzal, kampanyanın 73 gün süreceğini kaydetti.

Ucuzal, "Bu yılki kampanya dönemimiz 73 gün sürecek. Bu yıl yaklaşık olarak 510 bin ton pancar işlemeyi planladık. İşlenecek pancardan 72 bin ton kristal şeker, 20 bin ton melas ve 145 bin ton da yaş küspe üretilmesi planlanıyor. Pancar ekim alanlarının daralması ve 510 bin tona düşen pancar üretimi nedeniyle kampanya 73 gün sürecek. Fabrikamızda yöremizin en verimli ve kapasiteli arıtım tesisi bulunmakta ayrıca gıda üretim iznimiz, emisyon iznimiz ile birlikte fabrikamızın tüm yasal izinleri tamamlanmıştır. Ümit ediyorum önümüzdeki kampanya döneminde hem çiftçilerimize hem çalışanlarımıza hem de ülkemize hayırlı uğurlu bir kampanya dönemi olur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber