Sınır hattındaki sağanak yağmur çatışmaları durdurdu

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın yerleşim yerleri Azmarin, Salkın ve Darkuş'da yaşanan çatışmalar, yağışlar nedeniyle durdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin Suriye ile sınır olduğu hatta muhalif askerler ile Esed güçleri arasında dün başlayan şiddetli çatışmaların ardından bölge bugün sessizliğe büründü.

Yağmurunda etkisiyle azalan çatışmaları fırsat bilen Suriyeliler Türkiye'ye sığınmak için Asi Nehri'ni kullanmaya devam ediyor. Suriyelilerin geçiş güzergahında Türk askerleri geniş güvenlik önlemi alırken, 'askeri yasak bölge' olan hatta artık gazetecilerin girişlerine izin verilmiyor.

Bölgede şiddetini arttıran çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler, sınır hattında askerler tarafından ilk kontrolleri yapıldıktan sonra çadır kentlere götürülüyor. Sağanak yağmurun etkili olduğu bölgede köylerini terk eden Suriyeliler, çamurlar içerisinde Asi Nehri'ni geçerek Türkiye'ye geliyor.

Yanlarına alabildikleri eşyalarla gelen bazı Suriyeliler ise Hacıpaşa'da yaşayan akrabalarının yanına yerleşmek istediklerini belirtti. Suriyeliler, Esed'e bağlı ordunun köylerini yoğun top atışına tuttuğunu, elektrik, su ve yiyecek bulamadıklarını belirterek, gelemeyenlerin açlıkla mücadele ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber