Otomobilden yapılan hırsızlığa ceza makbuzlu çözüm

Hatay'ın İskenderun İlçesi Emniyet Müdürlüğü, otomobilinde değerli eşyasını bırakarak park eden sürücüleri oto hırsızlığına karşı uyarmak için sahte trafik cezası uygulaması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerçeğinin birebir aynısı olan ceza makbuzuna trafik polisi, "Değerli eşyanızı aracınızın içinde bıraktığınız için size ceza yazdım." ifadelerini kullanırken, makbuzun altında küçük bir uyarı şeklinde, " Bu bir ceza makbuzu değildir. Sadece uyarıdır. Eşyalarınız bizim için de çok değerli. Lütfen aracınızın içerisinde kıymetli eşyalarınızı bırakmayınız ? ibareleri yer alıyor.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Denetleme Büro Amirliği, Asayiş Büro Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri; oto camı kırılarak gerçekleştirilen dizüstü bilgisayar, cep telefonu, cüzdan, çanta gibi değerli eşya hırsızlığına karşı trafik cezalı uyarı önlemi ile çözme yoluna gitti. Otomobilinde değerli eşya bırakanlara kesilen ceza karşısında sürücüler, 'Bu nasıl olur, eşyalarımı hatalı yerde bırakmaktan dolayı bana ceza yazamazsınız' diye tepki gösterirken, 'Cezam neyse öderim' diye de karşılık verebiliyor. Vatandaşlar polisin 'Bu uyarı makbuzu' açıklamasıyla rahat nefes alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber