Yağmur ve soğuk hava sobacıların yüzünü güldürdü

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yağan yağmur ve soğuk hava sobacı esnafının yüzünü güldürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sobalı evlerde oturan vatandaşlar soğuk hava nedeniyle soba ve sobanın diğer eksiklerini tamamlamak için sobacı esnafının yolunu tutuyor.

Yaz aylarında yaşanan durgunluğun havaların soğuması ve yağışların başlaması ile birlikte canlandığını belirten sobacılar çarşısı esnaflarından Bülent Üstündağ, "Havanın soğumasıyla soba ve soba malzemeleri satışlarımız başladı. Vatandaşlar kış için soba, boru, kova, ızgara, soba altlıklarını şimdiden tamamlamaya çalıyor. Soba da ise en fazla talebi fırınlı soba görüyor. Çünkü fırınlı olduğu için vatandaşlarımız çörek, börek pişirerek çok amaçlıda kullanabiliyor bu bakımdan bu tür fırınlı sobalar daha fazla rağbet görüyor. Allaha şükür satışlarımızda başladı." dedi.

Vatandaşlar da havanın soğumasıyla birlikte sobanın kurulma zamanın geldiğini belirterek, "Havalar soğudu, bizler de soba almak için sobacılar çarşısına geldik. Bütçemize uygun sobayı bulduğumuzda fiyatta da anlaşırsak alacağız. Artık sobaydı, borusuydu kış hazırlıklarına başladık." diye konuştu.

Sobacı esnafı, fiyatların 150 lira ile 250 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber