Canı sıkılan 'Memur hattını' arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen tarafından hizmete açılan 'Alo Memur Hattı' mizah yazarlarına malzeme depoluyor. Hattın müdavimleri bile var. ''Alo Memur Hattı''nı arayan emekli memurlar, en çok geçim sıkıntısından şikayet ediyor. Çalışan memurlar ise genellikle hayat pahalılığı, disiplin cezaları ve nakil harcırahları konusunda arıyor.

Bunların arasında, çocuğuna iş arayan, eşiyle geçinemeyen, bulaşık makinesi ihtiyacı olan,iş isteyenler de hattı arıyor. ''Alo Memur Hattı''na gelen ilginç başvurulardan bazı örnekler

şöyle:

-Hattı arayan bir kişi, bulaşık makinesinin olmadığını söyleyerek,kendisine bulaşık makinesi alınmasını istedi.

-Bir memur, oğlunun kız kaçırdığını öyleyerek, ''Ben şimdi ne yapacağım'' diye sordu.

-Tatilde hastalanmış bir memur, hattı arayarak helikopter istedi.

-Üniversite mezunu çocuğuna iş arayan memur: ''Çocuğumu işe alın, sigorta yapmayın, asgari ücrete razıyız'' dedi.

-Eşinden boşandığını, çocuklarını, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermek istediğini söyleyen memur, ''bunun için ne yapmalıyım'' diye sordu.

Hattı arayan emekli memurlar, bayramlarda torunlarına ve çocuklarına şeker alamadıkları için şikayette bulundu. -Bir memur, maaşının yetmediğinden yakınarak, ''Sürekli karımla tartışıyorum'' diye şikayetini aktardı.

BİZİ RAHATLAMAK İÇİN ARAYANLAR DA VAR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, konuya ilişkin A.A muhabirine yaptığı açıklamada, memurların pek çok sorun yaşadığını belirterek,''Amacımız, memurlarımızı kamu yönetimi hakkında aydınlatmaktır. Memur veya memur olmayan birçok vatandaşımızın genel anlamda sistemle ilgilisoruları ve sorunları var'' dedi.

Aksu, sivil toplum örgütlerinin, gücünü temsil ettiği kişilerden aldığını dile getirerek,bulamadıkları insanlarla görüştüklerini söyledi.

Hattı, özellikle sendikalı olmayan memurların aradığını kaydeden Aksu, bu insanların birçoğunun sorununa çözüm bulamadıklarını ifade etti. Aksu, ''Çözüm bulamayacağımız konularda, telefondaki kişiyi dinliyoruz. Bize sorunlarını anlatanlar, çözüm bulamasa bile rahatlıyor. Yani bizi rahatlamak için arayanlar da var'' diye konuştu.

Hattın, milletin içinde bulunduğu durumun aynası olduğunu dile getiren Aksu, ilginin giderek arttığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber