İlk ?İnovatif toplantı' öğretmenlerle yapıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediye Meclis Salonunda İnovatif gençlik Projesi toplantısı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) Müdürü Prof. Dr. H. Ziya Özek, ÇEMYO Müdür Yardımcısı Özgün Geyiktepe ve ilçe genelindeki okulların başta rehber öğretmenleri olmak üzere okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve fabrikaların AR-GE birimlerinden isimler katıldı.

Öğrencilerin doğru bir şekilde yola çıkmalarındaki önceliğin öğretmenleri bilgilendirmek olduğunu belirten Dr. Gökhan İnce, bu sebeple proje hakkında öğretmenlerle bir araya geldiklerini ifade ederek, ?Projemiz ile birlikte öğrencilerin fen bilgisi, teknoloji ve sosyla bilimler hakkındaki yaratıcılıklarının gelişmesi, gizli kalmış yetenekleri keşfetmek, orijinal ve uygulanabilir fikirlerin hayata geçmesini sağlamak, özgüveni gelişmiş bireyler yaratmak ve ödüle layık görülen projeleri sergileyerek bir teşvik oluşturmak.'' Bilgilerini verdi.

İnce proje kapsamında ele alınacak konuların da gidişata göre artırılabileceğine değinerek, ?Çevre, eğitim, ekonomi, enerji, iletişim, kentsel gelişim, kırsal kalkınma, kültür ve sanat ile spor konuları başlıca belirlediklerimiz.'' Dedi.

Konu hakkında öğretmenler tarafından öğrencilere de eğitim verileceğini dile getiren Dr. İnce, ?Eğitimler hafta sonu verilebilir. Bu gidişata göre netlik kazanacak. Bunun yanı sıra projeler arasında dereceye girecek kişi de olacak. Bu öğrencimize de bilgisayar, fotoğraf makinesi ya da bisiklet gibi somut bir ödül verilecek. Tek gayemiz ilçemiz için güzel şeyler yapmak ve bu alanda orijinal projeler üretebilecek gençlerimizin, çocuklarımızın fikirlerini keşfetmek.'' Diye konuştu.

Projeler için oluşturulacak çalışmalarda yer alan öğrencilerin ?Çerkezköy İnovatif Gençlik' adı altında toplanacağını aktaran İnce ?Bunun için de bir logo hazırladık. Ayrıca, bu grup için bir de ?cerkezkoyınovatıfgenclık.org' diye bir internet sitesi açmayı planlıyor, bu konuda bir kişiyle çalışıyoruz.'' Bilgisini verdi.

Çerkezköy'de sanayinin yanı sıra AR-GE konusuyla da ciddi anlamda ilgilenen fabrikalar olduğunu ifade eden İnce, bu fabrikaların arasında Deva, BSCH, HEMA, Yünsa gibi isimlerin de yer aldığını belirterek, ?Çocuklarımız belki buradaki ortamları da inceleyebilirler.''önerisinde bulundu.

?27 yıldır Çerkezköy'deyim.'' Diyerek konuşmasını sürdüren İnce, ?Çerkezköy köyden kente geçti, şimdi de modernleşiyor. O yıllarda ilçedeki okullarda saha bile yoktu. Ancak, şimdi çocuklarımız yaşamak istedikleri ilçeler için kendileri fikirlerini proje haline getirecek ve bizlere sunacak. Yani artık sadece fiziki anlamda modernleşmiyoruz, modern fikirleri bizzat çocuklarımıza da yaratıyoruz.'' Şeklinde konuştu.

Toplantıda İnce ile birlikte başkanlık yapan Özek, bu projenin inovatif projelerin başını çektiğini ifade ederek, ?Biz belediye ile bu konuda öncülük yapıyoruz. Lakin, bu projenin gerçek sahibi eğitim yuvalarıdır. Bizler de bu konuda bir bayrak görevi görüyor, aldığımız bu bayrağı okullara ve tabiî ki asıl sahibi olan öğrencilerimize devretmeyi hedefliyoruz.'' Değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda hazır bulunan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Aysel Koşar Telli, çocuklara sadece ders gibi proje hakkında bilgi verilmemesi gerektiğini aktararak, ?Bu konuda öğrencilerimize çeşitli projeleri de somut olarak göstermeliyiz. Bu açıdan önümüzdeki tarihlerde İstanbul'da bu konuda bir fuar düzenlenecek, belki buraya çocuklarla gidersek onlara anlatacaklarımızı somut bir şekilde görmelerini sağlayabiliriz.'' Önerisinde bulundu. Önerilen teklifi olumlu bulduğunu dile getiren İnce de, fuar için araç tahsis edebileceklerini kaydetti.

Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Didem Devrim Atacan ise proje üretmeden önce çocukların kurduğu hayallere değinerek, ?Biz küçükken ?doktor olacağız' derdik, onların hayali ise işçi olmak. İlk olarak bunu düzeltmeliyiz. Bu konuda da fabrikalar en az lise mezunu işçi almalı ki, çocuk okumaya teşvik edilsin'' Dedi.

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Hasbi Altuntaş da toplantı da söz alarak, ?Okumayınca anlamıyor, görmeyince yaşamıyoruz öncelikle bunu bilmeliyiz. Bugün öğretmen olarak bile bizlerden kaç kişi inovasyonla ilgili sunum yapıyoruz, aslında bunları rehberlik derslerinde yapıyoruz. Bu bir yana bugün OSB para almadan özel okulda çocukları okutuyor, bunu acaba kaç öğretmen biliyor. Ki bu konu basında da sıkça yer buldu. Bir özeleştiri yaparsak eğer çocuklara ders dışında da bu tür projelerin uygulandığı yerleri gösterebiliriz, en azından fabrika ziyaretlerinde bulunabiliriz.'' Şeklinde konuştu.

ÇEMYO Müdür Yardımcısı Geyiktepe ise, çocukların sosyal aktivite yapması gerektiğine de değinerek, ?İlçede amatör olarak top koşturanlar var, modern bir saha yaparak işe başlanabilir.'' Dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber