Tatvan'dan 20 ülkeye eşofman ihraç ediyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde iş adamı Sabahattin Okay tarafından açılan Bitlis'in eşofman üzeri ilk tekstil atölyesinde üretilen eşofmanlar Asya, Avrupa, Rusya Federasyonu ve Arap ülkeleri başta olmak üzere 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş adamı Sabahattin Okay tarafından yaklaşık 3 ay önce Tatvan ilçesinde kurulan tekstil fabrikası, Bitlis'te çığır açtı. İlk etapta 75 kişinin istihdam edildiği fabrikaya yurt içi yanı sıra yurt dışından da ciddi siparişler geliyor. Şimdiye kadar Zero Plus, Cesser ve Zrp markası adı altında üç markayla Asya, Avrupa, Rusya Federasyonu ve Arap ülkeleri gibi 20 ayrı ülkeye Tatvan'dan eşofman ihracatı yapan Okay Tekstil, önümüzdeki günlerde istihdam kapasitesini artırarak hem yurt içindeki bölgelere hem de yurt dışındaki diğer ülkelere daha çok ihracat yapmayı hedefliyor.

Çok sayıda kişiye istihdam alanı oluşturdukları Bitlis'te daha da büyümek ve ihracata ağırlık vermek için kolları sıvadıklarını belirten Okay Tekstil Dış Ticaret Limited Şirketi Müdürü Okay, bu yıl ki çalışma döneminde şu anda aylık 20 bin adet olan ihracat hedeflerini 50 bine çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Asya, Avrupa, Rusya Federasyonu ve Arap ülkeleri yanı sıra İran, Irak, Suriye ve Fas gibi 20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini anlatan Okay şöyle konuştu: ?Tatvan'da 3 ay önce faaliyete geçmiş olmamıza rağmen şu anda ayda 20 bin eşofmanı 20 ayrı ülkeye ihraç ediyoruz. Bu çok büyük bir başarıdır. Amacımız Tatvan'dan daha çok ülkeye açılmaktır. İhracatımızı artırdıkça ilimizdeki istihdam sahamızı da her geçen gün genişletiyoruz."

Tekstil işine İstanbul'dan başladıklarını, daha önce birçok kez İstanbul'da üretilen tekstil ürünlerini yurt dışına ihraç ettiklerini anlatan Okay, "Neden bu üretim Tatvan'da da olmasın?' dedik ve böyle bir projeye başladık. Elbette bu işe başlarken birçok sıkıntı ile karşılaştık. Özellikle nakliye konusunda çok sorunlar yaşadık. Ancak neye mal olursa olsun, bizim hedefimiz bütün sorunların üstesinden gelebilmekti. Birçoğunun üstesinden geldik. Amacımız halkımıza hizmet etmektir. Fabrikayı üzerinde çalıştığımız projelerle Avrupa standartlarına çıkarıp istihdam alanımızı her geçen gün genişletmektir.? şeklinde konuştu.

?YER SIKINTISI ÇEKİYORUZ?

İş adamı Okay, Tatvan'daki atölyeyi genişleterek daha çok kişiye iş istihdamı oluşturmak istediklerini, ancak bu konuda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Yetkililerden yer tahsisinde bulunmaları konusunda destek beklediklerini ifade eden Okay, ?Şu anki mevcut yerimizde an fazla 100 kişiye istihdam sağlayabiliyoruz. Ancak yetkililer bizlere yardımcı olur ve mevcut yerimizin dışında daha geniş bir alan bulmamız konusunda destek olurlarsa burada daha çok kişiye istihdam sağlamak istiyoruz. Bunun için en büyük sıkıntımız yer sıkıntısıdır. Bu konuda destek olunursa inşallah Bitlis'teki işsizlik sorununa büyük ölçüde derman olacak bir istihdam alanı oluşturacağımıza inanıyoruz.? diye konuştu.

?BÖLGEMİZ TERÖR OLAYLARIYLA DEĞİL, İHRACATIYLA ADINDAN SÖZ ETTİRECEK?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin uzun yıllar terör olaylarıyla anıldığını ve bu yüzden iş adamlarının yatırım yapmaya çekindiğini aktaran Sabahattin Okay, artık Bitlis'in terör olaylarıyla değil yurt dışına yapacağı ihracatıyla adından söz ettireceğini belirtti.

Okay, ?Hep birlikte yapılan yatırımlara sahip çıkarsak inanıyorum ki Bitlis ihracatta metropol şehirlerle yarışacak konuma gelecektir. Çünkü Bitlis'te hem işçilik maliyeti hem giderler maliyeti hem de iş gücü sahası bakımından bakıldığında birçok ilden daha avantajlı yönleri var. Bunun yanında buradaki birçok genç işsizlik nedeniyle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlere göçmüş durumda. Burada genelde tekstil işiyle uğraşıyorlar. Artık Bitlis'te de tekstil olması en çok onları sevindiriyor.? ifadelerini kullandı.

?İŞ SAHALARININ ARTMASI TERSİNE GÖÇÜ BAŞLATACAK?

İş adamlarına bölgeye yatırım çağrısı yapan iş adamı Sabahattin Okay, bölgede artacak iş sahalarının tersin göçü başlatacağını söyledi. Tekstil atölyesinde çalışan birçok işçinin ya batıdan geldiğini ya da işsizlik nedeniyle batıya göç etmek zorunda olan kesimin oluşturduğuna dikkat çeken Okay, ?Tekstil atölyemizde çalışan işçilerin büyük bölümünü işsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç edenler oluşturuyor. Bunun yanında batıda iş bulamayıp ilimize gelen işçiler bile var. Bu da demek oluyor ki ilimize yapılan yatırımlar kısa sürede tersine göçü başlatabilir. Bu yüzden iş adamlarımızın bölgeye yatırım yapması çok önem arz ediyor.? şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber