Tuvaletsiz okulun problemi çözüldü

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Eski Altıntaş Köyü İlkokulu'nda 10 yılı aşkın süreden beri bakımsızlıktan atıl durumda olan ve depo olarak kullanılan tuvalet, bakım onarım yapılıp öğrencilerin kullanımına açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Altıntaş Köyü İlkokulu'nda eğitim öğretim gören 18 öğrencinin velisi, daha önceki geçmiş yıllarda yapılan kız ve erkek öğrenci tuvaletlerinin 10 yılı aşkın süreden beri kullanıma kapalı olduğunu yetkililere bildirerek yardım istedi. Köy okullarında incelemeler yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş'in okul tuvaletinin kapalı olduğunu ve 10 yılı aşkın süreden beri depo olarak kullanıldığını yerinde gören Gündeş, "10 yılı aşkın süreden beri okulun kız ve erkek tuvaletlerinin kapalı olduğunu, depo olarak kullanıldığını İlçe Kaymakamı Hamza Türkmen'e bildirdim. Kaymakam Türkmen, okul tuvaletinin kapalı olması kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirtip, hemen Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden 6 bin TL ödenek ayırıp okul tuvaletinin bakım onarımının yapılıp öğrencilerin kullanımına açılmasını sağladı" diye konuştu.

İlçede uzun yıllardan beri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlık görevlendirmesiyle vekaleten yürütüldüğü için, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köy okullarımızın fiziki yapısı, derslikler, kapı pencere, bahçe ve tuvaletlerine bakım yapılmadığını, neredeyse tüm okullarımız atıl durumda bırakıldığını ileri süren Gündeş, "İki ayı aşkın süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine asaleten atandığım günden beri ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki okullarımızın hemen hemen tamamının fiziki yapısı, sınıfları, kapı pencere, bahçe düzenlemesi ile tuvaletlerinde başlattığımız bakım onarım çalışmalarımızla okullarımızın eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Eski Altıntaş köyü muhtarı Mehmet Aksu da, "2012-2013 eğitim-öğretim yılında 18 öğrencimiz eğitim görmeye başladı. 10 yılı aşkın süreden beri okulumuzda tuvalet ayıbı yaşanıyordu. 10 yılı aşkın süreden beri çocuklarımız eğitim-öğretim almak için gittiği köyümüzün ilkokulunda tuvalet ihtiyacını evlere giderek karşılıyordu. 10 yıl aradan sonra ilçeye yeni atanan asil İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş'in konuyla ilgilenmesiyle Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden ayrılan para ile okulumuzun kapalı olan tuvaletinde bakım onarım yapılarak öğrencilerimizin kullanımına açıldı. Araban Kaymakam Vekili Hamza Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş ile emeği geçen herkese teşekkür ederim " ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber