Babası vasiyet ettiği için mesaisini doğaya ayırıyor

Muş'ta fidan dikimine verdiği önem nedeniyle 'Toprak babası' olarak tanınan Fahrettin Toplu'nun doğa sevgini oğlu Şahin Toplu(46) devam ettiriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetecilik ve radyoculuk yapan Şahin Toplu, babasının vasiyetini yerine getirerek, gününün büyük bölümünü fidan dikmeye ayırıyor.

Babası Fahrettin Toplu'nun sağlığında 40 bin fidan diktiğini ve 1 buçuk milyon ağacı koruma altına aldığını anlatan Şahin Toplu, "Babam vefat etmeden önce bütün kardeşlerimi toplayarak, 'Benden sonra ağaç dikme, doğayı yeşillendirme işini kardeşiniz Şahin yapacak. O bu işi çok seviyor. Bu benim size vasiyetimdir.' dedi. Babamdan sonra bu görevi ben devraldım. Babamdan sonra dikilen fidan sayısı 100 bini aştı. Koruma altına aldığımız ağaç sayısı da 2 milyonu buldu. Bende, benden sonra bu işi yapması için oğlumu yetiştiriyorum. Nerede sahipsiz bir yer görsem fidan dikiyor ve koruma altına alıyorum." dedi.

Babasının mesleği olan mahalli gazete ve radyo evi işlettiğini anlatan Şahin Toplu, işini çalışanlara bıraktığını belirterek şöyle konuştu: "Vaktimin çoğunu doğada fidan dikmekle ve dikilen fidanların bakımını yapmakla geçiriyorum. Bu işi bir maddi ya da manevi beklenti için yapmıyorum. Babam vasiyet ettiği için yapıyorum. Yaşadığım müddetçe de bu işi yapacağım." diye konuştu.

Kendini ait bağ evinde çeşit çeşit meyveler yetiştiren Şahin Toplu, misafirlerini de burada ağırlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber