Çukurova Üniversitesi'nin yeni öğrencileri hem eğlendi hem şehri tanıdı

Çukurova Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler, şehri ve üniversiteyi eğlenceli bir etkinlikle tanıdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi, üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilerin şehre ve üniversiteye adaptasyonunu kolaylaştırmak Türkiye'de bir ilk olan oryantasyon ve eğlence programı düzenledi. 'Hoşgeldiniz Şenliği' kapsamında sabah saatlerinde rektörlük önünde toplanan öğrenciler, burada 10'arlı gruplara ayrıldı. Her gruba bir rehber verilen programda, öğrencilerden 7'sine üniversitede olmak üzere şehirde belirlenen 20 noktayı bulmaları ve buradaki zarfları alarak dönmeleri görevi verildi. Öğleye kadar üniversitedeki hedefleri gezen öğrenciler, öğle saatlerinde ise Merkez Park'ta bir araya gelerek Adana kebabının tadına baktı. Öğrenciler daha sonra bir yandan şehir merkezindeki 13 noktaya ulaşabilme çabası verirken, diğer taraftan da otobüslerle şehrin çeşitli yerlerini gezdi.

Ardından Rektörlük önünde düzenlenen programa geçildi. Burada Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin de katılımıyla öğrencilere çekilişle tablet bilgisayar, cep telefonu, saat, kitap gibi çeşitli hediyeler verildi. Rektör Prof. Dr. Kibar ile rektör yardımcıları ve öğrencilerin halay çektiği programda kulüpleri aktiviteleri ve canlı müzik dinletisi de sunuldu. Buradaki programa

Programda söz alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Çukurova Üniversitesi'nin Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kibar, öğrencilerin pişman olmayacaklarını, bu tür etkinliklerin çeşitli vesilelerle yapılacağını dile getirdi.

Öğrenci Konseyi Halkla İlişkiler Sorumlusu Bekir Sıddık Koç, amaçlarının, oryantasyon programı ile üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite ve şehri eğlenerek tanımasını sağlamak, adaptasyon sürecini artırmak olduğunu söyledi.

Bu etkinlikle Adana dışından gelen öğrencilerin şehrin güzelliklerini görerek olası önyargılarının kırılacağını dile getiren Koç, ?Bunların yanında bireylerin üniversitede başarı elde etmeleri için öğrenmeleri gereken grup çalışması da bu proje ile öğretiliyor.? dedi.

Etkinlikte öğrencilerin kaynaşma imkanı bulduğunu vurgulayan Koç, öğrencilerin yeni dönemde bu tür sosyal faaliyetlere özendirilerek, dolu dolu bir öğrencilik yaşamalarının sağlanmasının amaç edildiğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber