Erdoğan ve Aliyev'in temelini attığı Haydar Aliyev Meslek Lisesi tamamlandı

İzmir'in Aliağa ilçesinde 25 Ekim 2011 tarihinde Star Rafinerisi ile aynı zamanda temelleri atılan Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlanarak, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından temeline ilk harcı koyulan lisenin inşaatı, 270 gün gibi rekor sayılabilecek bir sürede tamamlandı. İç donanımına ait çalışmalar sürerken yeni eğitim yılında 180 öğrenci kaydedildi. Yaklaşık 16 milyon liraya mal olan okulda toplam 720 öğrencinin öğrenim göreceğini belirten SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, merhum Haydar Aliyev'in adını taşıyan okulun, Türk sanayisinin ara işgücü ihtiyacını karşılamada örnek bir modeli hayata geçireceğini belirtti. Yavuz, ?Beş yıldızlı meslek lisesi inşa ettik. Aliağa'yı bilmeyenler, liseyi üniversite kampüsü sanıyor. Sadece Aliağa'nın değil, Türkiye 'nin en güzel okulu olan bu lise, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eğitim alanındaki en önemli simgesi olacak. ? dedi. Petkim'in bugüne kadar Kocaeli Yarımca'da ve İzmir Karşıyaka'da birer, Aliağa'da üç okul inşa ederek Türk Milli Eğitimi'ne armağan ettiğini hatırlatan Yavuz, Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ninse şirketin bugüne en büyük eğitim yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yavuz, ? Okulumuz, 'iş içinde eğitim, eğitim içinde iş' prensibiyle hizmet verecek. Mezun olacak gençler Petkim'in, SOCAR bünyesindeki diğer şirketlerin ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının gereksinim duyduğu nitelikli ara işgücünü karşılamada çok önemli bir işlev yüklenecek. Eğitimleri süresince sanayiyle iç içe yaşayarak pratik yapacaklar. Mezun olduklarında, başarılı olurlarsa Petkim ve SOCAR'ın yatırımlarında görev almak üzere hemen işbaşı yapacaklar. Böylelikle biz de şirketlerimize ara işgücü seçmede çok önemli bir zorluğu aşmış olacağız.? şeklinde konuştu.

Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi projesi, yaklaşık 25 bin metrekare alana sahip. Binaları, konferans salonu, yemekhanesi, elektrik ve kimya atölyeleri, spor salonu, 300 kişilik konferans salonu gibi kısımlardan oluşan bir kampüs niteliğini taşıyor. Okulda 15 bin metrekarelik kapalı alanda derslikler, konferans salonu ve pansiyon bulunuyor. Proje, klasik okul standartlarının dışında, mimari ve inşaat kalitesiyle Türkiye'nin bugüne kadar görmediği bir kompleks olma özelliğini taşıyor. Yüksek tavanlı ve ferah bir eğitim için tasarlanan 30 derslikli oluşan lise, toplam 720 öğrenci kapasiteli. Ayrıca her birinde dört öğrencinin kalabileceği 54 odadan oluşan modern yatakhanesi de 216 öğrenciye hizmet verebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber