Elemanınızı İŞKUR'dan alın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Sıraç Ekin, işverenlere seslenerek, "Artık iki eleman çalıştırana bir eleman bizden. Bu imkanı size sunmak için bir iki şartımız var. İşe alacağınız üçüncü kişi daha önce sizin çalışanınız olmayacak. İki-üç aya kadar tüm masraflarını İŞKUR üstleniyor.? dedi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'nin bu haftaki konuğu Gaziantep İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin oldu. Burada işverenlere İŞKUR'un çalışmaları hakkında bilgi veren Ekin, Türkiye'nin işsizlikle mücadelede önemli mesafeler aldığını vurguladı. Öncelikle işsizlerin meslek sahibi yapıldığını, istihdam garantili kurslardan işçi çalıştıranların sigorta primlerinin ve maaşlarının İŞKUR tarafından ödendiğini ifade eden Ekin, bunun da işverenlere önemli bir katkı olduğuna dikkat çekti. Ekin, işveren temsilcilerine seslenerek, "İŞKUR bir hizmet kurumudur. Sizler için vardır. Siz işverenlerle sıcak ilişkimiz olmazsa sizin talepleriniz bizim kuruma intikal etmezse o zaman biz hiç bir şey yapamayız. İş için gelenlere de yardımcı olamayız. Dolayısıyla işverenlerin memnuniyeti bizim için çok önemli. İŞKUR da çok değişti. İki yönlü bir işimiz var. Ama hizmet noktasında gerçekten büyük gelişme var, bunu haberlerden görüyorsunuz. Artık iki eleman çalıştırana bir eleman bizden. Böyle bir sloganımız var. Bu imkanı size sunmak için bir iki şartımız var. İşe alacağınız üçüncü kişi daha önce sizin çalışanınız olmayacak. İki-üç aya kadar tüm masraflarını İŞKUR üstleniyor. Hangi koşulda olursa olsun. Hangi pozisyonda eleman alırsanız alın İŞKUR'dan alın.? şeklinde konuştu.

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan da İŞKUR'un eskisi gibi hantal yapıdan kurtulup hizmeti işverenlerin ve iş arayanların ayağına kadar getirdiğini belirterek, bunu takdirle izlediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber