Tarım Bakanlığı: Haberler yalan

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2005 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Bodrum'daki balık çiftliklerini inceleme gezisinin, bazı basın organlarında ''yanlış ve hatalı'' yansıtıldığı bildirildi.

Tarım ve Köyişleri bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, programı 10 gün önceden dakikası dakikasına planlanmış bir ziyarette, çevrecilerin tepkisinden kaçınmak için hareket edilecek iskelenin değiştirildiği iddiasının gerçekle bağdaşmadığı ifade edildi.

Açıklamada, yine iddia edildiği gibi Bakan Eker ve beraberindekilerin, kaldıkları otelin iskelesinden ''lüks'' bir yatla değil, standart bir tur teknesiyle alındığı belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, Tarım ve Köyişleri Bakanı'nın Bodrum ziyaretinde herhangi bir ödül vermediği, sadece Sahil Adası'nda İSO-145001 Belgesi verilmesi törenine katıldığı, bunun bir ödül olmadığı gibi bakanlıkça da verilmediği, bu nedenle ''bakan denizi kirletenlere ödül verdi'' ifadesinin de gerçek dışı olduğu vurgulandı.
Açıklamada Bakan Eker'in, program güzergahını bilmeyen bazı bölge sakinlerinin kendisini başka bir iskelede beklediğini öğrenir öğrenmez, güzergah değiştirerek burada bekleyenlerle görüştüğü ve dile getirdikleri sorunların ''kesinlikle'' dikkate alınacağı açıklaması yaptığı hususunun bazı gazetelerde yer almayışının da üzüntü verici
olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber