Ankara Barosu Genel Kurulu'nda Feyzioğlu'na ıslıklı protesto

Ankara Barosu 62. Olağan Genel Kurulu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ve 6 adayın yarışacağı seçimlerde, yeterli çoğunluğun sağlanması için zorunlu bin 100 imza öğle saatlerine doğru tamamlanabildi. Bu nedenle sabah 09.00'da başlaması gereken genel kurul 12.30'da başlayabildi. Divan Kurulu Başkanlığı'na avukat Nail Gürman seçildi. Ardından Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu konuşma yaptı. Feyzioğlu'nun icraatlarını anlatan video gösterisi sırasında baroya üye avukatların bir bölümü Feyzioğlu'nu alkış ve ıslıklarla protesto etti. Tepkiler karşısında Feyzioğlu, video gösterimini yarıda kesti.

Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı Metin Feyzioğlu, yaptığı konuşmada, baroların sadece meslek odası olmadığını, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin öncüsünün avukatlar ve boralar olduğunu kaydetti. Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde önemli bir dönemeçten geçtiğini savunan Feyzioğlu, Ankara Barosu olarak yalnız hukukun tarafı olduklarını öne sürdü.

Baroda Birlik Grubu'nun adayı Avukat İlhan Masarifoğlu ise Feyzioğlu'nu CHP yönetiminde yer alması nedeniyle eleştirdi. Baronun demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve bağımsız yargının tarafı, darbelere karşı olduğunu belirten Masarifoğlu, "Baroyu bir siyasi partinin uzantısı haline getirirseniz ne ondan ne diğerinden vazgeçemezsiniz. Söyledikleriniz objektif olmaz. Projelerinizi partiye onaylatmak zorunda kalırsınız.? dedi. Masarifoğlu, avukatlık sınavının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bağımsız aday Avukat Bülent Turhan Gündüz de Feyzioğlu'nun baro başkanlığını siyasi basamak olarak kullandığını savundu.

Ankara Barosu Başkanlığı için Baroda Birlik Grubu'ndan Avukat İlhan Masarifoğlu, Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan mevcut baro başkanı Avukat Metin Feyzioğlu ve Avukat Recai Rahim Görgülü, Baroda Değişim Grubu'ndan Avukat Eyüphan Korkmaz, Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Alpaslan Sucu ile Devrimci Demokrat Avukat Grubu'ndan Avukat Medeni Ayhan ile bağımsız aday Avukat Bülent Turhan Gündüz yarışıyor.

Baro Başkanlığı, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelikleri ile Türkiye Barolar Birliği delege seçimi ise yarın yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber