Acar: Birimiz diğerinin ölmesini istemediğimizde her meselemizi çözeriz

Siirt Barosu Başkanı Avukat Mehmet Cemal Acar, "Birbirimizin acısını hissettiğimizde ve birimiz diğerinin ölmesini istemediğimizde her meselemizi çözeriz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Cemal Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in açıklamasında şiddetin bırakılması ve sorunların çözümü için empati yapılması gerektiğini söylediğini belirtti.

Acar, Emniyet Müdürü Güven'in, açıklamasında herkesin bir arada yaşama çerçevesinde şiddeti bırakması halinde her sorunun çözebileceğini vurgulamak istediğini söyledi.

Bu sürecin başlaması için Güven'in samimi beyanda bulunduğunu belirten Acar, "Dağda silahlı insanların da bu toprakların ve bu ülkede yaşayan insanlarımızın evlatları olduğunu, birbirimizin duymuş olduğu acıyı anlamada empati ile yaklaştığımızda birbirimizi ve yaşadığımız sorunu daha iyi anlayabileceğimizi vurgulamak istemiştir. Adeta şunu vurgulamıştır; bir devlet görevlisi olarak, hiç kimsenin bu ülkede ölmesini istemediklerini belirtmiştir. Şiddete başvurmadan meselenin güven ortamı sağlanarak çözülebileceğine inandığını vurgulamıştır. Sayın Müdür'ün iyi niyetli ve samimi yaklaşımına sıcak bakıyoruz. Bu insani bir duygudur. Basının da Müdür beyin vermiş olduğu mesajı yeteri kadar anlayamadığını düşünmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber