Kazan Belediyesi, üniversite için 225 bin metrekare arsa tahsis etti

Kazan Belediyesi, bir üniversitenin yüksek okul ya da fakülte açması için 225 bin metrekare arsa tahsis etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazan'a Yüksek Öğretim Yapma Yaşatma ve Geliştirme Derneği bir toplantı düzenleyerek bu konuda yürütülen çalışmalar ve gelinen nokta hakkında üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda bundan sonra nasıl bir yol haritasının izleneceği de görüşüldü. Dernek Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı ilçenin Günbaşı Mahallesi'nde bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Başkent Nazım İmar Planı'nda Yüksek Öğretim Kurumu Alanı olarak belirlenen, Milli Emlak'a ait toplam 225 metrekare arazinin üniversite yapılmak üzere tahsisinin yapıldığını söyledi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise arsanın tahsis edilmesiyle birlikte plan ve proje çalışmalarının da hız kazandığını belirterek, "Belediye olarak imar planıyla ilgili çalışma başlattık. Şehir içinden geçilerek gidilmesi nedeniyle Kazan'a katkı sağlayacağını düşündüğümüz için burasını tercih ettik. Burada mesele bir üniversitenin yüksek okulunun tabelasını asmak değil. Bölgemiz esnafına katkı sağlayacak bir üniversitenin gelmesidir. Kazan sanayi, lojistik ve savunma sanayi alanlarında önemli potansiyele sahip olduğundan, açılacak yüksek öğretim kurumu alan seçiminde bu potansiyeli göz önünde bulundurmalı. Başkent Üniversitesi Kazan Meslek Yüksek Okulu binasının inşaatı tamamlanmak üzere. İlk ve orta öğretimde son 8 yılda derslik sayımız 167'den 367'ye yükseldi. Yüksek öğretim alanında da iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Bunu da hep birlikte başaracağız." dedi.

Kaymakam Veysel Beyru da ilçeye güzel hizmetler gelmesinin o ilçeye hizmet eden yönetici ve gönüllülerin gayretli çalışmasıyla mümkün olacağına vurgu yaparak, "Belediye Başkanımız sadece üniversite konusunda değil eğitim sözkonusu olduğunda elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. En büyük problem yer problemiydi ama bugün itibariyle bunu aştık. Şimdi özel olsun devlet olsun Kazan için en uygun üniversitenin kapısını çalarak ilçemize gelmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından üyeler sırayla söz alarak bundan sonra izlenecek yol ve yapılması gerekenler hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber