Araç takip sistemi, kaçak 297 adet 2. el araç parçası buldurdu

Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, araç takip sistemi (ATS)sayesinde Türkiye'ye giriş yapan Gürcistan plakalı kamyona baskın yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekkeköy Mevkii Hurdacılar Sitesi'nde bir iş yerine kaçak ikinci el oto yedek parçası indirirken yakalanan araçtan 157 bin 254 TL değerinde kaçak oto yedek parçası çıktı. Araç parçalarına el konulurken, kamyon şoförü ve iş yeri sahipleri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Bulgaristan'a transit eşya yükü götürmek üzere 12 Ekim tarihinde Sarp Gümrük Müdürlüğü'nden Türkiye'ye giriş yapan Gürcistan uyruklu T. P. idaresindeki KSK824 plakalı kamyona, Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri film sahnelerini aratmayacak aksiyonla operasyon düzenledi. Söz konusu yabancı plakalı kamyonu araç risk analizine tabii tutularak uydu bağlantılı araç takip sistemi ile izlemeye alan Samsun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, aracın Samsun Tekkeköy ilçesinde güzergah ihlali yapmasıyla harekete geçti.

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Merkezi uyarısı ile harekete geçen Samsun Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, yerini belirledikleri T. P. idaresindeki KSK824 plakalı kamyona Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda baskın gerçekleştirdi. Tekkeköy ilçesi Hurdacılar Sitesi'nde bir iş yerine park etmiş bulunan araca ani baskın yapan ekipler, şoför ve iş yeri sahiplerinin Bulgaristan'a götürülmesi gereken oto yedek aksam ve parçalarını boşaltırken ele geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber