Tarihi İpek Yolu ülkeleri Gaziantep'te bir araya geliyor

Tarihi İpek Yolu üzerindeki ülkeler ile kentlerin tarihini ve kültürünü yeniden canlandırmak için düzenlenen ?İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu'nun 7'ncisi Gaziantep'te gerçekleşiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya 10 ülkenin temsilcileri yanında Türkiye'den birçok bakan, milletvekili ile konusunda uzman konuşmacılar katılacak. Tarihi kentleri yeniden canlandırmak ve e-ticareti artırmak için düzenlenen buluşmada, ülkelerin yöresel ve kültürel değerleri de ele alınacak. 9?11 Kasım tarihlerinde dünyanın en büyük müzesi Zeugma Müzesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Çin, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan gibi ülkelerden temsilciler katılacak.

Tarihi İpek Yolu'nun tekrar canlandırılması kapsamında yapılan toplantıda, kentleri eski görkemine kavuşturmak, İpek Yolu'nu barış, refah ve kültür yolu haline getirmek için yol üzerinde konuşlanmış önemli kentlerin belediye başkanları ?İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu' adı altında her yıl bir ülkede bir araya geliyor. Gaziantep'in Çin'den başlayarak Anadolu üzerinden Avrupa'ya uzanan tarihi İpek Yolu'nun en önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ?Şehir, tarihi zenginlikleri kadar kültür-sanat, modern şehirciliği, sanayisi ile de kendinden söz ettirdiğini, dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda ülkenin şehirleri ile kurduğu kardeş şehir ilişkileri, uluslar arası platformda da kendine önemli bir yer edindi.? dedi. Güzelbey, düzenlenen toplantının her geçen sene daha da önem kazandığına vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber