5 ilde araba çalan suç örgütü çökertildi

Kocaeli merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonla, çok sayıda ilden otomobil çalan suç örgütü çökertildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 1 yıl önce birkaç yerli otomobilin çalınması üzerine harekete geçti. Ekipler, yaptıkları çalışma sonucu, çok sayıda ilden çaldıkları otomobilleri, 'change' olarak tabir edilen şase ve motor numaralarının değiştirilmesi yöntemiyle satan bir suç örgüte ulaştı. Ekipler, ilk önce Yaşar U.'yu işlediği münferit oto hırsızlığından dolayı tutukladı.

Takibini sürdüren polis, şüpheliler hakkında yeterli delil ve bilgiye ulaştıktan sonra operasyon için düğmeye bastı. Polis, Kocaeli, Trabzon, Ankara, Sakarya ve Erzincan'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Suç örgütü lideri oldukları iddia edilen ilköğretimde müfettişi M.V. ve H.Y.'nin yanı sıra, A.M., T.B., U.U., Ç.E., A.K., S.B., Y K., İ.E.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerden, S.B. ile Y.K. serbest bırakıldı. Diğer şahıslar ise emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin, çaldıkları otomobilleri parçalara ayırarak 'change' yapıp, Trabzon, Samsun, Bolu, Sakarya, Giresun, Kocaeli, İstanbul, Erzincan, Sivas, Konya Kırşehir Gaziantep, Ankara, Çankırı Ordu ve Düzce'de sattıkları iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber