Niyazi Mısri Sempozyumu 2 Kasım'da başlıyor

Ünlü mutasavvıf Niyazi Mısri anısına Malatya'da 2- 3 Kasım tarihlerinde sempozyum düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok sayıda akademisyen ile düşünürün katılacağı sempozyumda Niyazi-i Mısri'nin tasavvuf anlayışı, özgürlük anlayışı, Fatiha tefsiri ve vahdet algısı tanıtılacak.

Malatya'nın önemli değerlerinden biri olan şair Niyazi Mısri'nin yurt içi ve yurt dışında daha iyi tanınması ve anlatılması amacıyla uluslararası nitelikte düzenlenen 'Niyazi Mısri Sempozyumu' 2 -3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yurt içi ve yurt dışından akademisyenler ile düşünürlerin konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda Niyazi-i Mısri'nin Limni ve Malatya günleri, tasavvuf anlayışı, özgürlük anlayışı, Fatiha tefsiri, vahdet algısı, muhalefet kültürü gibi özellikleri anlatılacak. Ayrıca ünlü mutasavvıfın şiirlerinden oluşan tasavvuf musikisi konseri düzenlenecek.

Bir konferans ile 6 oturumun gerçekleştirileceği sempozyum için hazırlıklar hummalı bir şekilde sürüyor. Niyazi Mısri'nin kabrinin bulunduğu, Malatya'nın kardeş şehri Yunanistan'ın Limni Belediye Başkanı Chatzidiamantis Antonios'un da sempozyuma katılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber