Kalkışına izin verilen Ermenistan uçağı, Erzurum'da bekliyor

Suriye'ye insani yardım götürmek amacıyla Ermenistan'dan havalanan kargo uçağı, kontrol edilmek üzere Erzurum'a indirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arama tamamlandıktan sonra kalkışına izin verilen uçak halen alanda bekliyor.

Uçak, havalanmadan önce Ermenistan tarafından geçiş izni istendiği, bunu olumlu karşılayan Türkiye'nin ise söz konusu kargo uçağının Erzurum'da kontrol edilmesine olur verdiği öğrenildi. Türk hava sahasına giren uçak, yapılan telsiz görüşmelerinden sonra Erzurum Havalimanı'na yöneldi. Kulenin talimatları doğrultusunda aprona indirilen uçağın etrafı, görüntü alınmaması için kamyonlar ve konteynerlerle kapatıldı. 11.30'da alana inen uçakta aramalar 3,5 saat sürdü.

Aramalar yapıldığı sırada havalimanı etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Tellerin arkasından görüntü alıp, fotoğraf çekmeye çalışan gazeteciler ise görevliler tarafından engellendi. Aramalar tamamlandıktan sonra uçağın mürettebatına dürüm ayran ikram edildi.

Türkiye tarafından kalkışına izin verilen uçak, Erzurum Havalimanı'nda beklemeye devam ediyor. Uçağın kısa sürede Suriye'ye doğu havalanması ve yerel yetkililerin aramayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber