Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın da aralarında bulunduğu yüksek yargı kurumları, insan hakları konusunda eğitim alıyor.

Haber Giriş : 24 Ekim 2003 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın da aralarında bulunduğu yüksek yargı kurumları, insan hakları konusunda eğitim alıyor.

Avrupa Birliği'nin ?reformlar iyi; ancak yargı, kanunları özgürlükler çerçevesinde yorumlamıyor' eleştirisi devleti harekete geçirdi. Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın da aralarında bulunduğu yüksek yargı kurumları, insan hakları konusunda eğitim alıyor. Eylül sonunda Yargıtay üyelerine verilen konferansla ilk eğitim başlarken, bugün Danıştay üyeleri için bir sempozyum düzenlenecek.

2004 Şubat'ında ise Türkiye'de önemli kararlara imza atan Anayasa Mahkemesi üyelerine insan hakları eğitimi verilecek. Daha önce emniyet görevlileri ve mülki amirler de benzer bir eğitime tabi tutulmuştu. Avrupa Konseyi, İnsan Hakları Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği ile İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen programda ilk olarak Yargıtay üyeleri insan hakları eğitiminden geçirildi.

Bugün Danıştay'daki konferans salonunda yapılacak İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi ve İdari Yargı konulu sempozyumla da Danıştay üyelerine bilgi verilecek. Üst yargı kurumlarına yönelik bilgilendirme toplantılarının en ilginç yanını ise Anayasa Mahkemesi üyelerine ders verilmesi oluşturuyor. Türkiye'de partilerin kapatılması, çıkarılan kanunların iptal edilmesi gibi önemli kararlara imza atan Anayasa Mahkemesi üyeleri de bu çerçevede eğitime tabi tutulmuş olacak. Danıştay üyelerine verilecek sempozyumda, İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve Danıştay Başkanı Nuri Alan'ın konuşmaları bulunuyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber