Başkan Özhaseki: Bizim derdimiz para değil hizmet

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, büyük projeleri hayata geçirme adına yaptıkları çalışmaların meyvelerini aldıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehre yapılan Yamula Barajı, spor tesisleri, stadyum, otobüs terminali gibi büyük projelere toplam 600 milyon dolar harcadıklarını ifade eden Özhaseki, projeleri belediyenin kasasından para çıkmadan yapmanın formülleri olduğunu ve bunu yaptıklarını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezleri (KAYMEK) tarafından, eski itfaiye binası yeniden düzenlenerek KAYMEK İhtisas Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Merkezin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye olarak şehrin rutin hizmetlerinin yanı sıra eğitim, kültür ve sosyal anlamda da birçok hizmetini karşıma adına bu tür hizmet binalarının açılışları yaptıklarını ifade etti.

Başkan Özhaseki, eski itfaiye merkezinin değerlendirilmesi noktasında çok sayıda talep aldıklarını hatta hastaneye yakın olması nedeniyle eczane olarak hizmet verme adına kiralık isteyenlerin olduğunu anlattı. Özhaseki, belediye olarak paraya ihtiyaçları olmadığını ifade ederek, itfaiye merkezini eğitim merkezi olarak kullanmak için KAYMEK İhtisas Merkezi'ne dönüştürdüklerini söyledi.

Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu bina eski itfaiye merkezimizdi. Ama şehir büyüyünce itfaiye ekiplerimizin çevre yoluna çıkması, yangına müdahale zamanı gecikti. Biz de bu durumu dikkate alarak şuan şehrimizin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyine konuşlandırdığımız merkezler oluşturduk. Burada anında yangına müdahale imkanı oluyor. Bunun yanında itfaiye merkezimiz çevre yol üzerinde hizmet veriyor.?

Burasının değerlendirilmesi adına yoğun taleplerle karşıladıklarını aktaran Özhaseki, ?Hatta hastane yanında olması nedeniyle bizden eczane yeri olarak vermemizi istediler. Biz para gibi bir derdimiz olmadığı için burasını kiraya vermedik. Şükür Allah'a biz bir şekilde belediye olarak para buluyoruz. Değerlendirme yoluna gittik. Ki Türkiye'de büyük yatırımlar yapan, para sorununu çözen, ince formüllerle çözen ve hatta parasız iş yaptıran belediye konumundayız. Stadyum, Yamula Barajı, terminal bunlar ve hepsinin bedeli 600 milyon dolar ediyor. Yan yana koyduğunuzda bu miktarı aşıyor bile. Bunların hepsini belediyenin kesesinden para çıkmadan yapabilecek formüller var. Bunu yapıyoruz. Bizim derdimiz para değil hizmet. Belediye anlayışımızda hizmetlerimize hizmet veren, eğitim veren kurs veren merkez yaptık. O nedenle burasını hanımlarımıza, gençlerimize eğitim merkezi oldu. Hayırseverimiz Hatice Hisarcıklıoğlu'na da teşekkür ediyoruz. Hatice annemiz burasının yapımında büyük katkı sağladılar.? dedi.

Başkan Özhaseki, kardeş şehir olmak için Kayseri'ye gelen Senegal'in Fatik Belediye Başkanı Matar Ba ile 20 ayrı branşta mesleki kursların verildiği hizmet binasını açtı. Daha sonra kursların verildiği sınıfları gezdi. Özhaseki, bir sınıfta sedef kakma kursunu izledi ve kendi elleriyle sedef kakma yaptı. Daha sonra ebru sanatı ile ilgili bilgi aldı ve ilk ebrusunu yaptı. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin eğitim aldığı sınıfa giren Özhaseki, öğrencilerin 6 aylık ciddi çalışmaları ile 50 yıllık hayatlarını kurtaracaklarını ifade etti. 6 aylık süreci de sanki hastanede yatması gerekiyor gibi değerlendirip, kendilerini o şekilde zorlayarak derslerine çalışmalarını istedi.

Özhaseki, açılış sonrasında ise yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili soruya yanıt verdi. Özhaseki, yerel seçimlerinin kış aylarında yapılmasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, ?Hepimiz biliyoruz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, seçim çalışması nedeniyle gittiği bir program dönüşünde kaza geçirdi ve hayatını kaybetti. Kış şartlarının bu kadar olumsuz olduğunu düşünür, halkımızın da rahat olarak oyunu kullanması adına seçimin kışın yapılmamasını bizler de istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kayserispor'un yeni teknik direktörüne de başarılar dileyen Özhnaseki, ?Çok iyi ve kaliteli bir teknik direktörle anlaşıldığını öğrendik. Başarılı bir futbol hayatı ve teknik direktörlük kariyeri olduğunu söylediler. Umarım bu başarısı Kayserispor'da devam eder. Kayserispor'da şartlar imkânlar çok iyi ve başarı noktasında iyi olacağımızı düşünüyoruz. Kayseri Erciyesspor'u da tebrik ediyoruz. Başkanımız Ziya Eren ve arkadaşlarının gayretleriyle iyi bir yükseliş var. İnşallah yeniden Süper Lig'de iki takımımız olur.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber