Aslan: Havalimanına çift kat 12 şeritli yol yapalım

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir trafiğinde kangren haline gelen Adnan Menderes Havalimanı ile şehir merkezi arasına, iki kat ve toplam 12 şeritten oluşan "Atayol" projesi yapılması önerisi getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyu bir basın toplantısıyla duyuran Aslan, fizibilite çalışmaları tamamlanan, İzmir-Aydın otoyol kavşağıyla Konak Tüneli arasındaki 5,8 kilometrelik mesafeye düşünülen projenin, en fazla 18 ayda tamamlanabileceğini belirterek ?90 milyon liraya mal olacak bu proje sadece ulaşım sıkıntısını gidermekle kalmayacak, harika bir kentsel dönüşüm örneği de olacak.? dedi.

Ege-Koop Proje Merkezi'nce hazırlanan projenin, İzmir'in güney aksında kesintisiz ulaşım sağlayacağını kaydeden Aslan, ?Atayol, uygulanabilir ve alternatif bir projedir. İzmir-Aydın otoyol kavşağında yapılacak bir düzenlemeyle yol bir üst kota alınacak, üç gidiş ve üç geliş şeklinde Akçay Caddesi üzerinden şehir merkezine, oradan da havalimanı istikametine trafik rahatlıkla akabilecektir. Atayol, Ulaştırma Bakanlığı'nın Konak Tüneli ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uçan Yol projelerine entegre olacak. Çevre dostu ve bölge için en uygun çözüm olacak. Kent girişlerinde kente ilişkin ilk izlenimin olumlu olmasını sağlayacak, ileri mühendislik teknikleri kullanılacak, estetik özellik taşıyacak, hızlı ve kesintisiz ulaşımı sağlayıp aynı zamanda protokol yolu olarak da İzmir'e prestij kazandıracaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber