Vali Duruer: Bilgi ve iletişim araçlarında baş döndürücü gelişmeler yaşanıyor

Edirne Valisi Hasan Duruer, bilgi ve iletişim araçlarında yaşanan baş döndürücü gelişmelerin bireysel ve toplumsal hayatta da önemli dönüşümler meydana getirdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan Duruer, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, insanların artık bilgiye veya habere oturduğu yerden çok kısa sürede ve güncel olarak erişebildiğini belirtti. Duruer, bu durumun medya sektörünü kendi içinde bir evrime zorladığını ve internet medyasının sektör içindeki öneminin artarak devam ettiğini belirtti.

Valiliğin kapısının yeniliğe ve teknolojiye her zaman açık olduğunu aktaran Duruer, "Edirne'nin standartlarını yükselteceğine inandığımız her proje, aktivite veya faaliyet için iletilen destek taleplerini geri çevirmez, olanaklar ölçüsünde destekleriz. Bu anlamda Basın İlan Kurumu ile İMEF işbirliğinde gerçekleştirilecek İnternet ve 'Yeni Medya Konferansları'ndan birisinin Edirne'de yapılmasını ilimizin tanıtımı ve yerel medya mensuplarında farkındalık yaratma potansiyeli taşıması nedeniyle önemli buluyorum. Bu konuda valiliğimiz de gereken desteği verecektir. İlimizin bazı eksiklikleri var. Geçmişi bir kenara bırakıp, Edirne'nin eksikliklerini hızla gidermek ve burayı bir kültür-sanat şehri haline getirmek için çalışmalıyız. Edirne ülkemizin Avrupa'ya açılan kapısı, yani aslında bir başka ifadeyle de oradan görünen yüzüdür. Bu yüz imrenilerek bakılacak bir yüz olmalıdır.? dedi.

İMEF Edirne Temsilcisi Aladdin Uğur da internet, medya ve bilişim alanlarında faaliyet göstermek üzere 2010 yılında kurulduklarını ifade ederek, federasyonun genel başkanlığını Nizamettin Bilici'nin yaptığını kaydetti. Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı'nı ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun yürüttüğünü ifade eden Uğur, federasyonun genel merkezinin Ankara'da olduğunu ve halen 17 ilde temsilciliğinin bulunduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber