Yeni yasama yılında vetolu yasalar öncelikli

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim tarihinden sonra TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor. Sezer'in iade ettiği 14 yasa ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nın öncelikli olarak ele alınması bekleniyor...

GÖREVE geldiği günden bu yana toplam 630 yasa çıkaran 22. Dönem parlamentosu, yaklaşık 3 ay tatilin ardından dördüncü yasama yılına giriyor.

TBMM Genel Kurulu ve komisyonlarını bu yıl da ağır bir iş yükü bekliyor. Genel Kurul gündeminde 97 tasarı, 42 teklif, 242 araştırma önergesi bulunuyor. Ayrıca, bin 237 yazılı ve 394 sözlü soru önergesi, Başbakan ve bakanlar tarafından yanıtlanmayı bekliyor. Geçen yasama yılında kurulan 5 araştırma komisyonu çalışmalarına 1 Ekim tarihinden itibaren devam edecek.

Sezer 14 yasayı geri göndermişti

Çalışmalarını tamamlayan TMSF, patates üreticileri ve sporda şiddetle ilgili komisyonların raporları ise Genel Kurul gündeminde yer alıyor. TBMM gündeminde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderdiği 14 yasa da görüşülmeye bekliyor. Yeni yasama yılının açılışının ardından AK Parti milletvekilleri, Kızılcahamam'da kampa girecek. 4 Ekim Salı gününden itibaren çalışmalarına başlayacak olan Meclis'te, öncelikle vetolu yasalar ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tümü üzerinde görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı'nın ele alınması bekleniyor. Ayrıca, üzerinde çalışmalar süren Terörle Mücadele Yasası'nda yapılacak değişiklik Meclis'e sevk edilirse öncelikle ele alınacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber