Jandarma hayvan hırsızlığına karşı tedbirlerini arttırdı

Adana'da jandarma ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hırsızlığı olaylarına karşı bir tedbirlerini arttırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların tek gelir kaynağı olan hayvanlarının çalınmasını önlemek ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde muhtemel hırsızlık olaylarını engellemek için bir dizi önlem aldı.

Jandarma, 24 saat resmi ve sivil ekiplerle yol güzergâhları ve hayvan pazarları da dâhil İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ile koordineli kontrol ve denetim yapmaya başladı. Asayiş, çevre koruma ile motosikletli timler de nakil esnasında veteriner sağlık raporu, kulak küpesi ve sevk irsaliyesi kontrol ve denetimlerini etkin bir şekilde sürdürüyor.

Yetkililer ayrıca vatandaşlara, hayvanlarının başıboş olarak arazide bırakılmaması, ahır ve ağıllara ucuz maliyetli olan alarm ve kamera sistemlerinin taktırılması hususunda da bilgi verdi. Son bir ayda başıboş olarak araziye bırakıldığı için kaybolan ve çalınan 195 adet küçükbaş hayvanın da jandarma devriyeleri tarafından bulunarak sahiplerine teslim edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber