MHP'li Tanrıkulu, infaz koruma memurlarının sorunlarını Meclis'e taşıdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ceza infaz koruma memurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Bugün sayıları yaklaşık 50 bini bulan infaz koruma memurları zor şartlar altında çalışmakta ve Adalet Bakanlığı'nın özlük ve ekonomik haklarını düzeltmesini aileleriyle birlikte beklemektedirler? dedi.

İnfaz koruma memurlarının esasen güvenlik hizmeti yerine getirmelerine rağmen polis, asker ve benzeri güvenlik güçleri gibi güvenlik hizmetleri sınıfında yer almayıp, yardımcı hizmetler sınıfında değerlendirildiğini belirten Tanrıkulu, "İnfaz koruma memurları, yaptıkları iş gereği mahkumlardan veya mahkum yakınlarından sürekli tehdit almakta olan infaz koruma memurları, çalışırken silah taşıma ruhsatına sahipken emekli olduklarında bu hakları ellerinden alınmaktadır. Oysa almış oldukları sayısız tehditler ömür boyu sürmekte, emekli olan infaz koruma memurları yıllarca görev yaptıkları şehirlerden bu tehditler nedeniyle başka şehirlere taşınmaktadırlar. Tehditler sonucunda gerek görevi başındayken, gerekse görev harici birçok infaz koruma memuru şehit oldu, yaralandı ve saldırıya uğradı. Aileleri de bu tehditlerden dolayı normal yaşamlarını sürdürememekte. Basında yer almayan bu tip olaylar karşısında çaresiz kalan bu memurlarımızın, Bakanlık tarafından sahiplenilmesi ve can güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

Polis, asker gibi diğer güvenlik güçlerinin çalışırken yıpranma payları olmasına rağmen infaz koruma memurlarının bu haktan da yoksun bırakıldığını, ağır şartlar altında meşakkatli ve özverili çalışmalarına rağmen maaşlarının halen en düşük memur maaşına denk geldiğini kaydeden Tanrıkulu, "Bu yüzden infaz koruma memurlarının maaşları ve özlük haklarının yeniden düzenlenerek, onların ve ailelerinin bahsetmiş olduğum sorunlarının bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir? diyerek infaz koruma memurlarının yaşadığı birçok ekonomik, sosyal ve özlük hakkı gibi sorunlarını günümüzde bütün memurların halen yaşamakta olduğunu vurguladı. Tanrıkulu, Bakan Ergin'e şu soruları yöneltti:

"İnfaz koruma memurları esasen güvenlik hizmeti yerine getirmelerine rağmen neden diğer güvenlik güçleri gibi (polis, asker vb.) güvenlik hizmetleri sınıfında yer almamaktadır? İnfaz koruma memurları ne zaman güvenlik hizmetleri sınıfına alınacaktır? Bu konuda yapılan çalışmalar nelerdir? Yaptıkları iş gereği mahkûmlardan veya mahkûm yakınlarından sürekli tehdit almakta olan infaz koruma memurları, çalışırken silah taşıma ruhsatına sahipken, emekli olduklarında bu hakları neden ellerinden alınmaktadır? Emekli olduklarında almış oldukları bu sayısız tehditlerin ortadan kalktığını mı düşünmektesiniz? Emekli olsalar dahi silah taşıma ruhsatı sahibi olmaları için hangi düzenlemeleri gerçekleştireceksiniz? Gerek görevi başındayken, gerekse görev harici 2007 yılından bu yana yıllar itibariyle kaç infaz koruma memuru şehit olmuş, kaçı yaralanmış ve kaçı saldırıya uğramıştır? Bu konuda Bakanlığınız, çalışanlarının can güvenliğini sağlamak adına hangi önlemleri almıştır? Diğer güvenlik güçlerinin (polis, asker ve benzeri) çalışırken yıpranma payları olmasına rağmen infaz koruma memurları neden bu haktan yoksun bırakılmaktadır? İnfaz koruma memurlarımız yıpranma paylarına ne zaman kavuşacaktır? İnfaz koruma memurları ağır şartlar altında meşakkatli ve özverili çalışmalarına rağmen maaşları halen en düşük memur maaşına denk gelmektedir. Bu yüzden infaz koruma memurlarının maaşlarını ne şekilde ve ne zaman yükseltmeyi düşünmektesiniz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber