İstanbul'da, Adalet Bakanlığı'na tahsis edilen lojmanlarda oturan Sağlık Bakanlığı memurlarının tahliye edilmek istenmesi gerginliğe yol açtı.

Haber Giriş : 25 Ekim 2003 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da, Adalet Bakanlığı'na tahsis edilen lojmanlarda oturan Sağlık Bakanlığı memurlarının tahliye edilmek istenmesi gerginliğe yol açtı.

Memurların yazılı taahhüt vermesiyle tahliye işlemi, Ramazan Bayramı sonrasına bırakıldı.Adalet Bakanlığı avukatları, icra memurları, dört hamal ve bir kamyonetle dün Bahçelievler'deki lojmanlara gitti. İlk olarak Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Osman Ragıp Çaptuğ'un dairesinin kapısı çilingir yardımıyla açıldı. Evde bulunan Özge Çalay adındaki üniversite öğrencisi, durumu telefonla akrabası Çaptuğ'a bildirdi. Lojmana gelen Çaptuğ, evi boşaltmayacağını belirterek, icra memurlarından daireyi terk etmelerini istedi.

Tahliye işlemi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Bakırköy Başsavcısı arasında yapılan görüşme ve uzun süren bekleyişin ardından ertelendi. Lojman sakinleri, evlerini Ramazan Bayramı'nın ardından boşaltacaklarına dair yazılı taahhütname verdiler.

36 yıllık memur olduğunu belirten Osman Ragıp Çaptuğ, çilingir yardımıyla evine girilmesine tepki gösterirken, "Devletin memurlarına yapılan bu hareket çok çirkin. Biz işgalci değiliz. Bu lojmanlar bize görevimiz boyunca tahsis edildi. Biz kimsenin malını gasp etmiyoruz. Yer göstersinler çıkalım'' dedi.

Yaşanan gerginlik sırasında fenalaşan Çaptuğ ile Adalet Seyman adlı memur, tahliye ekibinin beraberinde getirdiği ambulanslarda tedavi edildi.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber