İzmir'de 24 milyon liraya mal olan cadde törenle açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova ilçelerindeki altı şeritli Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nde açılması dolayısıyla bir tören düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 milyon lirayla mal olan caddeyi hem Altınyol'a hem de Manisa kavşağına bağlayacaklarını açıkladı. 1980 yılında ana ulaşım aksı olarak belirlenen cadde, Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planına uygun olarak düzenlenerek şehre kazandırıldı. Bayraklı ve Bornova'da kesintisiz ulaşım sağlayan altı şeritli cadde törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, 32 yıllık bir rüyayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin, 14 milyon 300 bin TL'si kamulaştırma ve 9,5 milyon TL'si imalat olmak üzere yaklaşık 24 milyon TL'ye mal olduğunu belirten Kocaoğlu, 35 metre genişliğinde yapıldığını kaydetti. Kocaoğlu, ?Burası gerçek anlamda bir bulvar. Böyle bir cadde elde ettiğinizde, üç gidiş üç geliş olmasının dışında bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanlarını, hepsini birden yaratabiliyorsunuz. Öbür türlü işin içinden çıkamıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Altınyol'a bağlayacak köprülü kavşağı yapmak. İkinci hedefimiz de Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndan Manisa yoluna bağlantıyı gerçekleştirmek." dedi. Şehir dönüşümüyle ilgili de konuşan Kocaoğlu, kimsenin hakkını yemeden yapacaklarını belirtti: "Kimsenin hakkını kimseye yedirmeden, adil olarak, gerekiyorsa hakim, gerekiyorsa hakem olarak kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Böyle caddeleri açmak, yeni alanlar yaratmak, yüzülebilir bir körfez oluşturmak için yolumuzda yürüyoruz."

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da yaptığı konuşmada, caddenin daha önce ilçe sınırları içinde olduğunu ancak Bayraklı ayrılınca oraya devredildiğini belirttti. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerine katkı yapmaya devam ettiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, "Bayraklı'ya ne yapılıyorsa, ne çivi çakılıyorsa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediyesi yapıyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber