İş Kur'un kurslarında hem iş öğreniyor hem de meslek sahibi oluyorlar

Yozgat'ta işsizliğin önlenmesi, istihdamın artırılması ve iş gücü piyasasına nitelikli eleman kazandırmak amacıyla İş Kur Müdürlüğü ve Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ortaklığıyla düzenlenen iş garantili kurslar başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. 200 kişinin faydalanacağı kursta, kursiyerlere mobilyacılık, kaynakçılık, tornacılık ve metal şekillendirme meslek dallarında ücretsiz meslek edindirme kursu verilecek.

İş garantili meslek edindirme kursu Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde başladı. İlk etapta 100 işsiz kişinin katıldığı ve 90 gün sürecek kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek. Kurslarda, kursiyerlere eğitime katıldıkları gün başına 20 lira harçlık ödenecek ve eğitime katılacak kursiyerlerin genel sağlık sigortaları İş Kurumu tarafından yapılacak. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Aynı zamanda sınav sonrasında başarılı olan kursiyerlerin bir bölümü eğitim aldıkları alanda istihdam edilebilecek. Bu kurslara katılabilmek için en az ilköğretim okulu mezun, işsiz ve yetişecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak gerekiyor. Kursiyerler hafta içi 5 gün olan ve 90 gün sürecek kurs sonunda sertifikalarını alacak.

Kursiyerler, kendileri için hazırlanan kursun gelecekleri açısından oldukça yaralı olacağını belirterek, "Bizlerin her hangi bir mesleği yok. İşimiz de yok. Bu kurs sayesinde hem öğreneceğiz, hem de bir meslek sahibi olacağız. Ayrıca günlük 20 lira da harçlık alıyoruz. Kurs sonunda alacağımız sertifikalarla imkanımız olursa kendi işimizi kuracağız, imkanımız olmazsa her hangi bir işletme de işe girmemiz daha kolay olacak. Allah devletimize güç versin. Bize bu imkanı tanıyan yetkililerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Torna usta öğreticisi Akif Demirkaya, kursiyerlere torna eğitimi verdiğini ve tornanın önemli bir iş kolu olduğunu belirtti. Demirkaya, "Kursiyerlerimiz işi öğrenmek için oldukça gayretli çalışıyor. Ülkemizde nitelikli, vasıflı elaman sıkıntısı var. Buradan kursumuzu başarıyla tamamlayan vatandaşlarımız gerek kendi işini kurmada gerekse iş bulma da zorlanmayacaktır." diye konuştu.

Kursiyerleri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise iş istihdamının artırılmasına yönelik kursların düzenlenmesinin ve nitelikli kalifiye eleman yetişmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Saim Kuş, ?Milli Eğitim Bakanlığı, İş Kur ve Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği istihdam garantili kurslar hem ülkemiz açısından hem de ilimiz açısından önemli kurslardır. Kursiyerlerimiz buradan aldıkları sertifikalarla meslek sahibi olmanın yanında iş sahibi de olabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber