ERVAK Başkanı Güzel: Bayramda Afganlı kardeşlerimizi unutmayalım

Erzurum'da mülteci statüsündeki Afganlı ailelerin Kurban Bayramı'nda unutulmaması çağrısında bulunan Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, "Bu bayramda, Afganlı kardeşlerimize gönlümüzü açalım, yardımlarımızı onlardan esirgemeyelim." çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık bir yıldan beri Erzurum'da yaşayan 100'den fazla Afganistanlı aile zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Ülkelerinden çeşitli nedenlerle kaçıp, yasa dışı yollarla Türkiyeye giriş yapan ve Erzurum'da iskana tabi tutulan Afganlı mültecilerin, bayramda unutulmaması istendi. ERVAK Başkanı Erdal Güzel, yaklaşan kış öncesinde Afganlı mültecilerin her türlü yardıma muhtaç olduğuna dikkat çekti. Güzel, şöyle dedi:

"Aileleri ile birlikte son derece sağlıksız evlerde yaşayan bu kardeşlerimizin giyim, para, eşya, gıda, yakacak, soba gibi zaruri ihtiyaçları bulunmaktadır. ?Müminler kardeştirler? emrinin bize yüklemiş olduğu sorumluluk bilinciyle, kardeşlik duygularımızı bu insanlara yansıtmamız ve onların sıkıntılarını hafifletmemiz, kardeş olmamızın gereğidir. Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kesmiş olduğumuz kurban etlerinden bu kardeşlerimize ulaştırmamız, kurban etinin ifade ettiği kardeşlik ve paylaşmak duygularını yerine getirmemize vesile olacaktır. Muhacir ve Ensar kardeşliğinin müminlere sunmuş olduğu örneği hatırlayarak, kurbanın Allah'a yaklaştıran manasını düşünerek, şehrimize sığınan bu kardeşlerimize yardım elini uzatmamız, bayramın amaçladığı sevgi ve kardeşlik duygularına ulaşmamıza sebep olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber