Bayramoğlu: Sürücü kurslarının eğitim ve sınav sistemi yeniden düzenlenmeli

Adana Sürücü Kursları Derneği Başkanı Salih Bayramoğlu, sürücü adayları eğitim ve sınav sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salih Bayramoğlu, yaptığı açıklamada, sürücü kurslarındaki eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi için 20 yılı aşkın süreden bu yana yürürlükte olan ancak çağın ihtiyaçlarına cevap vermeyen eğitim ve sınav sisteminin yeniden düzenlenmesini istedi. Hükümetin sürücü kurslarının sorunlarına ivedilikle çözümler getirmesini beklediklerini aktaran Bayramoğlu, sorunların başında teorik sınavda motor dersinin kaldırılmasının yer aldığını bildirdi.

Bayramoğlu, "Günümüz araçlarında araç motorunu görmek bile imkânsız iken neredeyse sürücü adayını motor teknisyeni gibi eğitip sınavdan sorumlu tutmak sürücü adayına eziyetten başka bir şey kazandırmayacaktır." dedi.

Bayramoğlu, sınavla ilgili şu tekliflerde bulundu: "Teorik sınavda motor dersi kaldırılmalı. İlk yardım dersi anlaşılır ve uygulamaya yönelik hale getirilmeli. Trafik dersinden gereksiz konu ve tanımlar çıkarılmalı, başarı sınırı 50 puana çekilmeli. Direksiyon dersinin temel eğitim süresi aşağı çekilmeli. Sürücü kursuna hiçbir katkısı olmayan direksiyon eğitim alanları kaldırılmalı. Sürücü kurs fiyatlarına taban fiyat uygulaması getirilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber