Dekan'dan öğrencilere şaşırtan nasihat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ECZANELERİNİZİ EVLENMEDEN AÇIN, EŞİNİZİ DE İŞİNİZE TERCİH EDİN

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi'nin 2004-2005 öğretim yılı mezuniyet töreninde konuşan EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erçin Erciyas, mezun olan kız öğrencilere nasihatte bulunarak, "Eczanelerinizi evlenmeden önce açmaya gayret edin. Eşinizi de işinize tercih etmeyin" dedi.

EÜ Kampüs Kültür Merkezi'nde 66 öğrencinin mezun olduğu törende konuşan Prof. Dr. Erciyas, "Kadınlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu laik Cumhuriyet projesinin bir parçasıdır. Kız öğrencilerimiz laik Cumhuriyete herkesten çok sahip çıkmalıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı onların eğitimine yatırım yaptıkları için velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise, Ege Üniversitesi'nin halkın üniversitesi sloganını benimsediğini belirterek, "Üniversitemiz ülke sorunlarına duyarlı ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan bireyler yetiştiren köklü bir eğitim kurumudur. Bu yolda sağlam adımlarla yürümemizi sağlayan en değerli partnerlerimizden biri de Eczacılık Fakültesi'dir" diye konuştu.

Ege Üniversitesi'nin öğrencilerine sayısız olanaklar sunan köklü bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bayındır, "Üniversitemizin kaliteli eğitim olanaklarından faydalanarak diplomalarına kavuşan genç eczacılarımız ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Türkiye'de büyük bir dayanışma içinde olan eczacılık camiasının içine gireceklerdir ve aldıkları eğitimle çok başarılı olacaklarını umuyorum" dedi.

Tören fakülteyi ilk üç dereceyle bitiren Kevser Aktar, Veli Çalışkan, Cem Çuhadar'a Rektör Prof. Dr. Bayındır tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından, mezuniyet belgelerinin dağıtılması ve düzenlenen kokteylle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber