Kurbanda et tüketimine dikkat edin

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yardımcı Doç. Dr. Lütfi Akyol, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak et tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet ve hipertansiyonu olanların yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeleri gerektiğini ifade eden Dr Akyol, "Kronik rahatsızlıkları bulunan hastalar, eti az tüketmelidir. Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede, hem de sindirimde zorluk oluşturur. Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya sebzelerle birlikte tüketilmesinin besin çeşitliliğinin sağlanması, sebzelerde bulunan C vitamininin etlerde bulunan demirin emilimini artırması açısından sağlıklı bir yöntemdir." dedi.

Akyol, "Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ kullanılmamalıdır. Özellikle kuyruk yağı, iç yağı ve tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır. Kronik hastalarımızın bu önerdiğimiz diyetlere uymamaları halinde özellikle hipertansiyon hastaları beyin felciyle karşı karşıya kalabilir. Yine kolesterol hastaları damar tıkanıklığı, buna bağlı kalp krizi, yine şeker hastalarında da şeker koması riski var. Bunun için kurbanda vatandaşlarımızın diyetlerine çok dikkat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber