Van depreminde Cumhurbaşkanı'ndan çorap isteyen Helin, ailesinin yüzünü güldürdü

Van'da geçen yıl yaşanan deprem sonrası ile gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den ?çorap ve babasına iş isteyen? 6 yaşındaki Helin'in ailesi, Adana'da yeni bir hayata başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van depreminin sembol isimleri arasına giren Helin'in bu talebi büyük yankı uyandırmıştı.

Cumhurbaşkanı'na yapılan bu talep sonrası Helin Sarpkaya'nın ailesi Kimse Yok Mu Derneği tarafından Adana'ya getirildi. Derneğin gönüllülerinden işadamı Orhan İlhan, aileyi kiraladığı eve yerleştirip, baba Nedim Sarpkaya'ı (37) un fabrikasında işe aldı. Küçük Helin'in vesilesiyle yüzleri gülen aile artık Van'a dönmek istemiyor. Adana'da geçen yıl okul öncesine kayıt yaptıran Helin, bu yıl Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 1. sınıfa devam ediyor.

Üç çocuk babası Nedim Sarpkaya, Van'daki depremzede kardeşlerine göre daha şanslı olduklarını ifade etti. Acılara rağmen Adana'ya taşındıklarını ve hayırsever Orhan İlhan'ın kendilerine yardım elini uzattığına dikkat çeken Sarpkaya, ?Van'da kirada oturuyordum. Oturduğumuz yer depremde hasar görmüştü. İşim yoktu, büyük bir sıkıntı içindeydim. Adana'da, sağ olsun Orhan Bey evimizin bir yıllık kirasını karşıladı. Un fabrikasında iş imkânı sağladı. Çok şükür bir eksiğimiz yok.? dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Van programında ilk kendilerini ziyaret ettiğini, bu sırada kendisine şeker ve kolonya ikramında bulunduğunu anlatan Sarpkaya, ?Çok sayıda basın mensubu vardı. O izdiham içinde kızım Helin, Cumhurbaşkanı'ndan çorap istemiş. Bu vesileyle buralara kadar geldik. Deprem işte; bazılarını güldürür, bazılarını ağlatır. Demek ki biraz da şans bize güldü.? ifadesini kullandı.

Çocukların Van depremini unutamadığını ve geri dönmek istemediklerini kaydeden Sarpkaya, 3 yaşındaki kızları Hava'nın kimi zaman sallanma anını dillendirdiğini belirtti. Adana'daki yeni komşu ve iş ortamına alıştığını ve düzenli bir hayatının olduğunu ifade eden Sarpkaya, Van depreminde gerçek bir kardeşlik tablosunun ortaya çıktığına işaret etti.

Anne Hülya Sarpkaya (37) ise Adana'da maddi ve manevi olarak daha huzurlu bir ortama kavuştuklarını hatırlattı. ?Allah Kimse Yok Mu Derneği'nden, iş adamı Orhan İlhan'dan razı olsun.? diyen Sarpkaya, çok mutlu olduğunu belirtti.

Helin Sarpkaya, Cumhurbaşkanı'ndan çorap istediğini tekrarladı. Okulda arkadaşlarına alıştığını ifade eden Helin, ?Cumhurbaşkanı hediyemi göndermedi, ama yine de teşekkür ederim. Orhan amca ise bana çorap aldı. Okuyup, öğretmen olmak istiyorum. Şu anda bir eksiğim yok. Van'a dönmek istemiyorum.? şeklinde konuştu.

Sarpkaya'nın büyük kızı 6. sınıf öğrencisi Yaren de Adana'da yaşantılarının değiştiğini belirtti. Yaren, Cumhurbaşkanı ve Orhan İlhan'a teşekkürlerini etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber