Çankaya'da, bitkisel atık yağlar kaynağından toplanıyor

Ankara Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Çankaya Belediyesi'ne verdiği yetkiyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde Bitkisel Atık Yağ Ekibi kurarak çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, bitkisel atık yağları kaynağından topluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda geçen ay 34 ton bitkisel atık yağ toplayan Çankaya Belediyesi, 4 yıl içinde Çankaya'da toplanan bin 592 ton atık yağın biodizel tesislerine gönderilmesini sağladı.

Çankaya Belediyesi, 21 Ocak 2008 tarihinden bu yana, dört yılda toplam 3 bin 496 adet denetleme işlemi gerçekleştirdi. Bu sürede bin 483 adet işletmenin Bitkisel Atık Yağ sözleşmesi imzalaması sağlanarak sisteme dahil edildi. Bakanlıktan lisans alan firmalarla sözleşme yapıp bilinçlendirme toplantıları ve toplama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi, bu kapsamda 20 site yönetimi, 15 resmi kurum, 20 Toplumsal Dayanışma Merkezi ile 6 zabıta noktasına atık yağ bidonları konulmasını sağlayarak ilçede Bitkisel Atık Yağ toplama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, geçen ay 34 ton bitkisel atık yağ toplayan Çankaya Belediyesi, 4 yıl içinde Çankaya'da toplanan bin 592 ton atık yağın biodizel tesislerine gönderilmesini sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber