Siyasi partiler arası bayramlaşma...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) temsilcileri bayramlaşmak amacıyla biraraya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ve Parti Meclisi (PM) üyesi Seyhan Erdoğdu, AK Partilileri konuk ediyor.

Umut Oran, uçağın rötar yapması sebebiyle bayramlaşmaya katılamadı. Oran'ın gönderdiği mesajı Emre Doğan iletti: "Bu bayramda birlikte olamadık ama 29 Ekim'de Meclis'in önünde birlikte olalım." AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de "Ayrılık, gayrılık olmaz, bayramı hep birlikte kutlamamız gerekir." dedi.

CHP'ye bayramlaşmaya ilk gelen AK Parti heyeti oldu. Bayramlaşmanın konusunu ise tutuklu milletvekilleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve seçilme yaşı oluşturdu. PM üyesi Seyhan Erdoğdu, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi temennisinde bulundu ve ülkeye barış, huzurun gelmesini istedi.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de Türkiye'nin çevresinde ve İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların sona ermesi temennisinde bulundu. Oran'ın mesajı üzerine İpek, "İki bayram bir araya geldi. Birlik, beraberlik açısından çok önemli. Cumhuriyet, Atatürk'ün mirası bize. Cumhuriyet Bayramı'nda ayrılık gayrılık olmaz. Bayramı hep birlikte kutlamamız gerekir. Siyaset yapmadan hep birlikte kutlamamız lazım. Tepkilerin farklı yolları da var." karşılığını verdi.

CHP PM üyesi Seyhan Erdoğdu ise bugün bayramların kutlanıyor olmasını Mustafa Kemal'e ve Cumhuriyete borçlu olduklarını ifade etti. Söze giren Emre Doğan, tutuklu milletvekilleri ve tutuklu öğrencilerle birlikte olmak istediklerini söyledi. Doğan, "Daha birlik bütünlük içinde, dini ve milli bayramları yaşayacağımızı umut ediyorum." dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, tutuklu vekiller konusunun yargının konusu olduğunu belirterek, biran önce yargılama süreçlerinin sona ermesi temennisinde bulundu. Erdoğdu, "Yılbaşında inşallah aydınlarımız, gazetecilerimiz bizimle birlikte olurlar." diye konuştu. Bunun üzerine İpek, "Takdir yargının." şeklinde konuştu.

Konu daha sonra seçilme yaşının 18'e düşürülmesine geldi. İpek, bu konuda gençlerden destek istedi. Partilerinin 18 yaşını istediğini, CHP'nin ise 21 yaşını istediğini hatırlatan İpek, CHP'li gençlerden de bu konuda daha gür ses çıkarmalarını istedi.

Emre Doğan ise bütün süreçleri tamamlamış ülkelerde seçilme yaşının 21 olduğunu ifade ederek; İngiltere'de 21, Fransa'da 23 olduğunu hatırlattı. 18 yaşının biraz daha tartışılması gerektiğini belirten Doğan, askerlik sorunu halledildikten sonra tartışılıp kanunun, Anayasa değişikliğinin getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Haluk İpek de her konuda mutabık olunamayacağını vurguladı. AK Parti'nin ardından, DSP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Ertürk başkanlığındaki heyet, CHP'ye bayramlaşmaya geldi. Ertürk, 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarına DSP Genel Başkanı Masum Türker ile birlikte katılacaklarını belirterek, Cumhuriyet resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, sadece Meclis'te grubu bulunan partileri davet etmesini eleştirerek, bunun bir atlama olduğunu düşündüklerini ifade etti. 29 Ekim yürüşünde orada olacaklarını belirten Ertürk, "Herkesin orada bulunması lazım. Mücadele, Cumhuriyet'in ayakta kalmasıdır. Bazı arkadaşlar bunun bilincinde değil." diye konuştu.


AK Parti-MHP bayramlaşmasında terör konuşuldu

Ankara'da partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri başladı. AK Parti'ye bayramlaşma için ilk olarak CHP heyeti geldi. CHP heyetinin ziyaretinin ardından da MHP heyeti geldi. MHP heyetinin ziyaretinde terörle mücadele konuşuldu.

MHP heyetini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Kadın Kolları Genel Sekreteri Mürşide Balaban ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Alaaddin Ünüvar'dan oluşan AK Parti heyeti karşıladı. MHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MYK üyesi Sami Uzun yer aldı.

Mevlüt Karakaya, bayramların birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın öne çıktğı günler olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemli olduğuna işaret etti. Karakaya, ?Türkiye'nin yaşadığı ciddi sorunlar var. Terör sorunu, ülkenin en önemli sorunu haline geldi. Bu bakımdan bayramların; birlik, beraberliğin sağlanmasında, kardeşliğin devam ettirilmesinde önemli fonksiyonları olduğuna inanıyorum. Bu önemli sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Terörün kökü kazınmadan öyle gözüküyor ki bayramlar buruk geçecek. Bayram yapıyoruz ama şehitliklere baktığımızda, bayram bizim neyimize dediklerini görüyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramları millet olarak daha birlik, beraberlik, daha bayram tadında geçeceğini biliyoruz, öyle olacağını umuyoruz.? dedi.

Bunun üzerine Mehmet Ali Şahin de şöyle konuştu: ?Terör, tam 30 yıldır devletin, hükümetin en önemli uğraşı. Kendisine silah doğrultanlarla devlet ve hükümet mücadele edecektir. Aynı durum devam ederse bu mücadele geçmişte olduğu gibi bugün de olacaktır."

Kurban ve Ramazan bayramlarının birliğin, bütünlüğün temini açısından o insanlarla daha sık ilişki kurmak, çocuklarının dağa çıkmasını engellemek konusunda onlara yardımcı olmak adına önemli olduğunu belirten Şahin, ?Hiçbir ananın çocuğunun dağa çıkmasından memnun olacağı kanaatinde değilim, elbette istisnalar olabilir. Terör bir devlet sorunudur, hükümetler de mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir. Terörün yurt dışı bağlantıları olduğunu ihmal etmemeliyiz. Artık taşeron bir örgüt haline geldi.? diye konuştu.

Bunun üzerine, Mevlüt Karakaya, bu konuda Şahin'e katıldığını vurgulayarak, ?Terörle mücadelenin etkili bir şekilde yapılması gerekiyor, müzakereden uzak durulması gerekiyor. Terörle mücadele değil, müzakere yapıldığı yönündeki kanaatlerin oluşmuş olması terörizme karşı duruşta zaafiyete neden oldu. Bölgede devletin ağırlığını hissettirmek, sembolik olarak Kandil'e Türk bayrağını dikmek gerekiyor ki bu devletin milletle bir sorunu yok. Bu bin yıllık kardeşliğin icatlarının farkındalar. Zaten terör örgütünün, o bölge insanı ile alakası olmayan, tamamen dış güçlerin destekleri, yönlendirmesi ve kışkırtmasıyla devam eden terörün bir şekilde son bulacağına inanıyoruz. Devletin ağırlığını hissetirmesi gerekiyor, özellikle sembolik olarak Kandil'e bayrak dikilmesi önemli.? ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Şahin de buna cevaben, ?Güvenlik güçleri, terörle mücadelede üzerine düşeni başarıyla yerine getirmeye gayret ediyor. Terörü sonlandırmak için silahlı mücadele dışında girişimleri de uygulamak gerekiyorsa, bunu da ihmal etmemek gerekir. Sayın Başbakanımızın söylemek istediği de budur. Sonlandırmak için başka yollar varsa, bu yolları da ihmal etmemek lazım.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber