Hayvan sahipleri, kurbanlık satışlarından memnun değil

Adana'da Kurban Bayramı'nın ikinci gününde hayvan sahipleri bekledikleri ilgiyi göremedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Seyhan İlçesine bağlı Kıyıboyu Caddesi üzerinde belediyenin belirlediği alanda satış yapan vatandaşlar, uygun fiyatlara rağmen hayvanlarının ellerinde kaldığını ifade etti. Kurban satıcıları bayramın sonuna kadar beklenen hareketliliğin olmaması halinde, zor durumda kalacaklarını belirtti.

Sivas'tan 400 kurbanlık koyunu pazara getiren Ali Tetik, şu ana kadar getirdiği hayvanların ancak dörtte birini satabildiğini kaydetti. 300 kurbanlık koyunun elinde kalması halinde zarar edeceğini dile getiren Tetik, 700 liralık hayvanın 500'e, 300 liralık koyunun ise 300'e düştüğünü dile getirdi. Belediyenin bayramın ilk günü için etin kilogramı için belirlediği 12 lira 40 kuruştan 10?11 liraya gerilediklerine işaret eden Tetik, bayramın sonunda bu rakamın 7?9 lira olacağını iddia etti.

Siirt'ten bin 350 lira taşıma ve vergi ödeyerek Adana'ya kurbanlık koyun getiren Hüseyin Gültekin de satışların azlığından yakındı. Suriye, Irak ve İran'dan getirilen hayvanların ucuza satıldığını savunan Gültekin, yetkililerin sınırda yeterli tedbir almadığını ileri sürdü. Senelerdir hayvancılık yaptığını hatırlatan Gültekin, ?Satış yok, böyle giderse bu işi bırakmak zorunda kalacağım." dedi.

Saman ve arpanın kilogramının 1 lirayı bulduğunu anlatan Gültekin, emeklerinin karşılığını alamadıklarından yakındı. Gültekin, "Elimdeki kurbanlıkları satamazsam, hayvanları tekrar Siirt'e götürmek zorunda kalacağım. Geliş?gidişimiz bin 2 bin 700 lirayı bulacak. İki aya kadar kasaplar da hayvanları almaz. Kışa giriyoruz, saman ve yem var ancak saman fiyatı çok pahalı. Onu da bulamıyoruz. Dışarıdan gelen hayvanlara önlem alınmazsa, biz perişan olacağız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber