YÖK tartışmasının İTO ayağı

Haber Giriş : 01 Ekim 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Erdoğan Teziç, YÖK'ü yeni üniversite açılışlarını engellemek ve öğretim üyesi yetiştirmemekle eleştiren Başbakan Erdoğan'a cevap verdi. Ancak, YÖK'ün karıştığı bir olayı aydınlığa kavuşturmadan es geçti.
İşte o konu ve ayrıntıları Üniversitelerde yeni ders yılının başlayacağı şu günlerde YÖK, İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne Rektör atanması konusunda tam bir kaos yaşatıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinin ardından odaya bağlı İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti, o tarihte ki seçimi kaybeden Mehmet YILDIRIM ve ekibi, yangından mal kaçırır gibi toplanarak Prof. Ali Sait Sevgener' i yeniden rektör atamak için kolları sıvadı. Görüş almak üzere atama tarihinden tam 4 ay önce (!) YÖK' e bildirdi. YÖK de alelacele toplanıp olumlu görüş verdi. ( Dikkat edin olumlu görüş veriliyor; atama tamamlanmıyor. Çünkü atamanın tamamlanması için mütevelli heyetinin nihai kararı gerekiyor.)

YÖK hukuk dışına sürükleniyor
İTO'da ki yeni yönetimin üyeleriyle genişletilen Mütevelli Heyeti de kendisinden beklenen nihai kararı almıyor. Önlerine getirilen Sevgeneri, rektörlük için yeterli ve uygun bulmuyor. Durumu da YÖK' e bildiriyor. İşin içindeki Mehmet Yıldırım ve bazı 'mahfiller' YÖK'ü hukuk dışına sürüklüyor. YÖK Başkanı da her nedense bu duruma etkin bir müdahalede bulunmuyor. Bazı ' mahfiller'in etkisiyle 'dul kadının çocuğuna yardım ettiği' izlenimini veren, bir karara imza atıyor.
Tarafsızlığı bilinen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Devlet Denetleme Kurulu'nu devreye sokarak, YÖK' ün artık taraf olduğu bu ve bazı olayları çözmesi icap etmez mi?

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber