Emekli bir öğretmen tarafından düzenlenen ağaç kökleri turizme kazandırılacak

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli bir öğretmen tarafından düzenlenen doğal ve hayvan figürlü ağaç kökleri turizme kazandırılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Şiran ilçesine bağlı Yeniköy köyünde yaşayan Emekli Öğretmen Rıza Kara tarafından toplanıp hayal gücüyle birlikte esere dönüştürülen ağaç köklerinin özellikle gençlerin ufuklarını açması noktasında şehrin turizmine kazandırılacağını söyledi.

Köklerin hayırsever bir vatandaş tarafından alınarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağışlandığını kaydeden Vali Mayda, bu köklerin Gümüşhane Kültür Merkezi ve Etnografya Müzesinde sergilenmesinin planlandığını ifade etti.

?İNSANIN HAYALİ NE KADAR GENİŞ OLURSA KAZANDIRDIĞI DEĞERLER DE O KADAR FAZLA OLUYOR?

Toplam 60 parça olan köklerin daha çok doğal şekiller ve hayvanlara benzediğini belirten Vali Mayda, ?İnsanın hayali ne kadar geniş olursa kazandırdığı değerler de o kadar fazla oluyor. Öğretmenimiz ağaç köklerinden hayali tablolar oluşturmuş. Belki gençlerimize bir ilham kaynağı olur diye değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde Kültür Merkezi ve Etnografya Müzemizde bu eserleri sergileyeceğiz. Kalıcı olarak da Gümüşhane'nin malı olacaklar.? dedi.

Eserlerin geçtiğimiz aylarda Ankara'da yapılan Gümüşhane Günleri etkinliklerinde ilk kez sergilendiğini, buradaki eserlerin İzmirli bir sanatsever vatandaş tarafından alınmasının ardından Kara'dan Gümüşhane turizmi için yeni eserler istediğini anımsatan Vali Mayda, ?Öğretmenimiz ağaç köklerine hangi hayvana benziyorsa ona yönelik bir çalışma yapmış, süslemiş ve verniklemiş. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra bunların ticari olarak pazarlama yerine uygun bir şekilde Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze devredilmesini istedik. Sembolik bir fiyatla hayırsever bir vatandaşımız bu kökleri alarak Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim etti. Bu kökleri hem Gümüşhanelilere, hem dışardan gelen vatandaşlarımıza hem de öğrencilerimize sergileyeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber