Kılıçdaroğlu: Biber gazına maruz kalmadım/ Video

Haber Giriş : 29 Ekim 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulus'taki kutlamalar sırasında biber gazına maruz kaldığı şeklindeki haberleri yalanladı. Kılıçdaroğlu, kendisinin biber gazına maruz kalmadığını fakat arkadaşlarının kaldığını söyledi.

Ankara'da kutlamaların ardından İstanbul'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık 300 partili karşıladı. Atatürk Havalimanı VIP önünde toplanan partililer ?Kemale uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar attı. VIP salonu içerisinde il ve ilçe teşkilatı yöneticileriyle tokalaşan Kılıçdaroğlu, aracına binmek için salondan çıktı.

İzdiham nedeniyle aracına gitmekte zorlanan Kılıçdaroğlu, burada kısa bir açıklama yaptı. Halkın katılımıyla güzel bir Cumhuriyet Bayramı kutladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ?Çok yorucu bir Cumhuriyet Bayramı kutladık. Bayrağını alan herkes Ankara'ya geldi. Son derece mutluyum. Yurttaşlarla beraber bayramı kutlamaktan onur duyuyorum. Bütün yurttaşlarıma gurur duyuyorum.? dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Biber gazına maruz kaldığınız söyleniyor?" şeklindeki sorusuna, ?Yok hayır" kalmadım ama bazı arkadaşlarım maruz kaldılar. Olmaması gerekirdi fakat oldu.? cevabını verdi.


KILIÇDAROĞLU'NA BİBER GAZI İDDİASI

Başkent'te düzenlenen "Cumhuriyet yürüyüşü"ne katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, polis ekiplerinin sıktığı biber gazından etkilendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'de düzenlenen törenlerin ardından Cumhuriyet yürüyüşüne katılmak için Ulus Meydanı'na geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan kalabalığın arasına katıldı.

Bu sırada polis ekipleri, Anıtkabir'e doğru yürüş yapmak isteyen gruba müdahale etti. Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale sırasında arbede yaşandı.

Grubun içinde yer alan Kılıçdaroğlu'nun da gazdan etkilendiği öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'liler, askeriyeye ait gazinoya girdi. Daha sonra gazinodan çıkan Kılıçdaroğlu, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. "Hani özgürlük?" diyen Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Kutlamaların Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bayramı halktan koparmak istiyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber