Bilgisayar başında fatiha

Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Gazi Belediyesi, oluşturduğu internet sitesindeki 'Sanal Mezarlık Ziyareti' hizmetini, Kurban bayramı öncesi tıklanma rekoru kırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 günlük sürede 11 bin ziyaretçi sanal mezarlığı tıkladı.

Gazi Belediye Başkanı Bayram Güllü, özellikle Fransa'da bulunan gurbetçilerin internet sitesi üzerinden yakınlarının mezarlarını ziyaret edip dua okuduklarını, yakın zamanda mezarlıktan 3 G cihazıyla naklen mezarlık ziyaretinde bulunacaklarını söyledi. Tanıtımı amacıyla kurulan www.kayserigazi.bel.tr adresinde hizmet veren sitede, beldedeki 200 mezarda yatanın isimlerinin bulunduğunu belirten Gazi Belediye Başkanı Bayram Güllü, özellikle belde dışında yaşayan ve yakınlarının mezarlarını ziyaret etme olanağından yoksun olan insanlar için bu uygulamayı başlattıklarını belirterek, Bizlerde adettir. Genellikle Bayramdan bir gün önce Arife günü herkes İkindi namazını camide kıldıktan sonra kasaba halkımız ve dışardan içerden misafirlerimiz mezarlıkları ziyarete geliriz. Kur'an okunur ve dualar yapılır. Çevre illerde, ilçeler de ve hatta yurt dışında birçok misafirimiz var. Beldemize yakın olanlar mezarlık ziyaretini yapabiliyorlar. Ancak, uzakta olanlar gelemiyorlar. Gönülleri burada kalıyordu. İnteretteki sanal ziyaretle onların da ziyaret yapmalarını sağladıkö dedi.

İnternet üzerinden bu ziyareti gerçekleştirmek isteyen hemşerilerinin mezarlıkların fotğraflarını görüp, hafızlara dua okutabildiklerinini de kaydeden Güllü, Uzakta olupta ziyarete gelemeyenleri de düşünerekten bir kolaylık yaparak hizmetimizle bir ilki gerçekleştirdik. Böylece sanal mezarlık ziyaretlerini bu şekilde gerçekleştirdik. Bütün gurbetçilerimiz bu internet sitemize girdikten sonra yakılarının mezarlıkları bir tuşa basıldığı zaman gözlerinin önüne gelir. Orada fatiha oku tuşuna basıldığı zaman fatiha, Yasin oku tuşuna basıldığı zaman Yasin süresi'nin tamamını bütün geçmişlerinin ruhuna gönderir. Bunları da sanki mezarlıktaymış gibi yaparö şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber